• 9 Μαΐου 2024,

Προς τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

 Προς τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

Η Μαρία Καρυστιανού είναι παιδίατρος και πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων –  Πληγέντων Τεμπών.

Και είναι επίσης και η ίδια μητέρα ενός θύματος. Της 20χρονης κόρης της Μάρθης. Στον λόγο που εκφώνησε στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία των συγγενών των θυμάτων, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο κτήριο της Βουλής, η κ. Καρυστιανού μεταξύ των άλλων είπε και τα εξής:

“…Ο πρώην υπουργός μεταφορών κατάφερε να μετατρέψει το ασφαλές μέσο μαζικής μετακίνησης σε μία κινητή κόλαση, μια ρώσικη ρουλέτα. Παραμένει ελεύθερος πολίτης. Παραμένει σε μία από τις ύψιστες θέσεις ευθύνης και εκπροσώπησης των Ελλήνων.

Παραμένει βουλευτής. Αιμορραγώντας παρακολουθήσαμε την υποκριτική παραίτησή του και την πανηγυρική επανεκλογή του. 157 βουλευτές οι οποίοι απίστευτα εύκολα βούτηξαν τα χέρια τους στο αίμα προκειμένου να στηρίξουν τον ομοϊδεάτη συνάδελφό τους.

Τον φυγάδεψαν στην κρυψώνα της ασυλίας. Εύκολο να φωνάζει κανείς για την αθωότητά του από εκεί… Τέτοια συναδελφική αλληλεγγύη. Πάνω από τους νόμους. Πάνω από την ηθική. Πάνω από την τιμή των νεκρών παιδιών μας. Πάνω από την τιμή των αγαπημένων ψυχών μας.

Πλησιάζει να μας πείσει πως από δω και στο εξής τα ιδανικά στις ζωές μας είναι η συγκάλυψη, το ξέπλυμα, η ντροπή…” Μεταξύ των 157 βουλευτών που αναφέρει η κ. Καρυστιανού συμπεριλαμβάνονται και οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Αγγελική Δεληκάρη.

Έχουν κάτι να απαντήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας στη μητέρα της Μάρθης; Νιώθουν την ανάγκη να της πουν κάτι; Να περιμένουμε ή μήπως ματαιοπονούμε;

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης