Πρόσληψη μηχανικού- ειδικού συμβούλου για τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

 Πρόσληψη μηχανικού- ειδικού συμβούλου για τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για την κάλυψη θέσης ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη.

Τα κυριότερα σημεία της απόφασης αναφέρουν ότι:

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοινώνει την πλήρωση με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της θέσης Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των αναγκών του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Καθήκοντα θέσης (μεταξύ άλλων): Συμβουλευτικές υπηρεσίες και διατύπωση εξειδικευμένων απόψεων για αναπτυξιακά έργα υποδομής στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Η σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων, εκθέσεων και προτάσεων για την πραγμάτωση έργων στην Π.Ε. Καβάλας που άπτονται του γνωστικού του πεδίου, καθώς και ο προγραμματισμός, η παρακολούθηση και ο έλεγχος των έργων αυτών. Επιπλέον, οποιαδήποτε συνεπικουρία, που άπτεται των γνωστικών του αντικειμένων, στο έργο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη.

Προσόντα: Πτυχίο ή Δίπλωμα Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού. Πτυχίο Μελετητή κατηγορίας 10 και κατηγορίας 16, τάξεως τουλάχιστον Β ́. Εμπειρία σε εκπόνηση μελετών συγκοινωνιακών έργων και τοπογραφίας. Εμπειρία σε κατασκευή – επίβλεψη δημοσίων έργων. Καλή Γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Στην ανωτέρω θέση, στην οποία μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες, δύναται να καλυφθεί και με απόσπαση από θέση του δημόσιου τομέα. Ο Ειδικός Σύμβουλος δεν εντάσσεται στον ΟΕΥ της Περιφέρειας αλλά υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη για την επικουρία του οποίου προσλαμβάνεται . Δεν ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιαδήποτε μορφής αλλά παρέχει συμβουλευτικό έργο και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες για τον συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων που έχει οριστεί να εξυπηρετήσει ως και κάθε άλλη εργασία που του ανατίθεται από τον Αντιπεριφερειάρχη.

Επισημαίνεται ότι το έργο του ειδικού συμβούλου δεν είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του δικηγόρου, ούτε αναστέλλει την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος .Για όσους όμως έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία σε άλλο τομέα δραστηριότητας ,η άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού αυτού, μπορούν όμως να εξαιρεθούν από τον περιορισμό αυτό με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο προσλαμβανόμενος ως ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην έδρα της Π.Ε. Καβάλας, θα έχει σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και επομένως θα διέπεται από τις σχετικές διατάξεις για αυτή την κατηγορία προσωπικού (π.χ. άδειες κλπ).

 

Διαβάστε επίσης