• 16 Μαΐου 2024,

Πρόσληψη οκτώ ατόμων για πυροπροστασία

 Πρόσληψη οκτώ ατόμων για πυροπροστασία

Συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και όλοι εμφανίζονται σίγουροι ότι πρόκειται να συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα ρύπανσης της Νέας Καρβάλης. Μια συζήτηση που άρχισε στη λαϊκή συνέλευση της περασμένης Τετάρτης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται και δύο αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που θα πρέπει να εγκριθούν και από το δημοτικό συμβούλιο. Προφανώς αυτά τα δύο θέματα θα σταθούν η αφορμή ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση για τα περιβαλλοντικά θέματα της Καρβάλης.

Συνολικά 32 είναι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάσεως. Ξεχωρίζει η έγκριση για την πραγματοποίηση πρόσληψης οκτώ ατόμων έκτακτου προσωπικού χρονικής διάρκειας τριών μηνών, ειδικότητας ΥΕ εργατών στη διεύθυνση ποιότητας ζωής για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (πυροπροστασία). Παρεμφερές είναι κι ένα ακόμη θέμα της ημερήσιας διάταξης που σχετίζεται με την επιλογή υδρονομέων άρδευσης κατόπιν αιτήσεως, για την αρδευτική περίοδο από 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει η «Κατηγοριοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων». Πρόκειται για μία διαδικασία που αφορά στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο δήμος Καβάλας διαθέτει 25 γήπεδα εκ των οποίων τα 21 είναι ποδοσφαιρικά. Από τα 25 γήπεδα, βάσει της εισηγήσεως, των 12 είναι για προπόνηση, άρα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν θεατές. Θα παραχωρηθεί το κλειστό κολυμβητήριο για εξετάσεις ναυαγοσωστών μετά από σχετικό αίτημα του λιμεναρχείου Καβάλας. Θα χορηγηθεί παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου «επέκταση δικτύου όδευσης τυφλών στο κέντρο της πόλης έτους 2017» Δήμου Καβάλας. Η παράταση αφορά σε διάστημα τριάντα ημερών ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου.

Επίσης θα συζητηθεί η αποδοχή αίτησης παραίτησης του δημότη, κ. Μωϋσογλου Νικόλαου, από  αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της  Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  Καβάλας «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.» όπου είχε ορισθεί το 2015 και η αντικατάστασή του. Τέλος, θα εγκριθούν διάφορα ταξίδια τα περισσότερα από τα οποία θα γίνουν για συγκεκριμένους λόγους. Ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης στις αρχές του Μάη θα βρεθεί στην Αθήνα για συνάντηση εργασίας στα Υπουργεία Εργασία και Πολιτισμού  για υποθέσεις του δήμου και στη συνέχεια με στελέχη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, για θέματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης μαζί με στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Καβάλας θα ταξιδέψει στην Νυρεμβέργη, προκειμένου να συμμετέχουν σε ομάδα εργασίας που θα αναλύσει τα οικονομικά συστήματα των δύο δήμων με σκοπό την υιοθέτηση καλών πρακτικών προς όφελος των δήμων, στις 1-5 Μαΐου. Τέλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μπόνιας Ζήσης, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχει μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες σε δωρεάν Ημερίδα με θέμα: «Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στους Δήμους & Εφαρμοσμένες Λύσεις από την Ελληνική & Διεθνή Εμπειρία», στις 27 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης