Προσλήψεις στα 2 ΤΟΜΥ που τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν στην πόλη

 Προσλήψεις στα 2 ΤΟΜΥ που τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν στην πόλη

Περίπου ως το τέλος του μήνα έχουν προθεσμία γιατροί- νοσηλευτές- κοινωνικοί λειτουργοί κτλ να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω αιτήσεων, για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στα δύο Τ.ΟΜ.Υ. της Καβάλας. Πρόκειται για δύο μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας που θα λειτουργήσουν τους επόμενους μήνες (τέλος έτους, αρχές επόμενου) η μεν πρώτη στο ΚΑΠΗ του Αγίου Λουκά κι η δεύτερη στο «γυάλινο» κτίριο του παλιού Νοσοκομείου. Στην κατηγορία των γιατρών το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο, εκτιμά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξ. Κροκίδης. Χαρακτηρίζει την προκήρυξη λανθασμένη, «ειδικά στην κατηγορία του νοσηλευτικού προσωπικού». Αυτή προβάλλεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Όπως φαίνεται θα προσληφθούν συνολικά 24 άτομα, 12 για το ΤΟΜΥ του Αγίου Λουκά και 12 για αυτό του παλιού Νοσοκομείου. Περισσότερα ΤΟΜΥ θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν στις γειτονικές πόλεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ΤΟΜΥ της Καβάλας θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες, από το πρωί έως αργά το βράδυ. Θα δέχονται και τα έκτακτα περιστατικά προκειμένου να περιοριστεί η κίνηση στο Νοσοκομείο. Εκεί θα καταλήγουν μόνο τα σοβαρά.

Προσλήψεις για τα 2 ΤΟΜΥ της Καβάλας

Στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, έχει αναρτηθεί από τις αρχές Αυγούστου, η προκήρυξη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού, σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία των Τοπικών Ομάδων Υγείας, των γνωστών Τ.ΟΜ.Υ.

Στην περίπτωση των Τ.ΟΜ.Υ. του Δήμου Καβάλας, που θα είναι δύο, η προκήρυξη αναφέρεται σε πρόσληψη οκτώ γιατρών γενικής ιατρικής ή παθολόγους, δύο παιδιάτρων, τεσσάρων νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δύο κοινωνικών λειτουργών, τεσσάρων διοικητικών και τεσσάρων επισκεπτών – επισκεπτριών υγείας.

Για τους νοσηλευτές εφόσον δεν υπάρξει ενδιαφέρον από αποφοίτους πανεπιστημίων θα καλυφθούν οι θέσεις με αποφοίτους τεχνολογικής εκπαίδευσης ή και βοηθούς νοσηλευτές. Τα ίδια ισχύουν για τις δύο θέσεις των κοινωνικών λειτουργών. Υπάρχει δηλαδή εναλλακτικό σενάριο, τεχνολογικής εκπαίδευσης και για τις τέσσερεις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας μέχρι το τέλος του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και αρχές Σεπτέμβρη να στείλουνε τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα, να συνοδεύουν κάθε αίτηση.

Η εκτίμηση είναι ότι το ενδιαφέρον των γιατρών, ειδικά για τα δύο Τ.ΟΜ.Υ. στην πόλη της Καβάλας είναι περιορισμένο, όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξεν. Κροκίδης.  Δεν αποκλείεται δηλαδή ειδικά στους γιατρούς να μην υπάρξουν οι αιτήσεις που θα περιμέναμε.

Η τοπική ομάδα υγείας στην Καβάλα θα λειτουργήσει σε δύο διαφορετικά σημεία. Χωρίς να υπάρχει οριστική απόφαση, έχει προκριθεί χώρος στο ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, στον Άγιο Λουκά και δεύτερος χώρος στην Ανατολική πλευρά της πόλης, στο γυάλινο κτήριο του παλιού νοσοκομείου.

Η εκτίμηση όλων είναι πως τα δύο Τ.ΟΜ.Υ. στην Καβάλα δεν θα λειτουργήσουν το 2017, αν και το υπουργείο ενδιαφέρεται να τρέξει τις διαδικασίες. Η προκήρυξη – είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Ξ. Κροκίδης – έχει λάθη, ειδικά στον τομέα των νοσηλευτών. Εξηγεί ότι η κατανομή των θέσεων σε πανεπιστημιακής εκπαίδευσης νοσηλευτές, τεχνολογικής εκπαίδευσης ή βοηθούς νοσηλευτές, είναι άδικη. Έπρεπε σημειώνει ο κ. Κροκίδης, οι θέσεις αυτές να καλυφθούν με ποσοστό, σε σχέση με τους νοσηλευτές και την εκπαίδευση που έχουν. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, υπάρχουνε γιατροί που για να ετοιμάσουν την αίτησή τους επισκέφτηκαν το γραφείο του ιατρικού συλλόγου, ζητώντας από αυτόν ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που ζητά η προκήρυξη.

Θυμίζουμε ότι με βάση του αρχικούς σχεδιασμούς του υπουργείου υγείας, η Καβάλα δεν ήταν στα σχέδιά του για τη λειτουργία Τοπικής Ομάδας Υγείας. Στη συνέχεια προστέθηκε με δύο Τ.ΟΜ.Υ. αν και άλλες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ακόμα και μικρότερες σε πληθυσμό από την Καβάλα, θα έχουνε περισσότερες. Κατά συνέπεια οι προσλήψεις που αναφέρονται στην Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, τη Ξάνθη και την Κομοτηνή, αφορούν περισσότερους γιατρούς, περισσότερους νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες ή επισκέπτριες υγείας κι αντίστοιχα διοικητικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης