• 19 Μαΐου 2024,

Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

 Προσωρινός ανάδοχος εντός των ημερών για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΚ, για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Προσωρινό ανάδοχο θα έχουν αυτήν την εβδομάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει διαδικασία ελέγχων κτλ. Σύμβαση θα υπογραφεί το Καλοκαίρι, το δε έργο θα αρχίσει κατά το Φθινόπωρο.

Συνέντευξη του Απόστολου Χρόνη

Ερ: Δημοπράτηση του έργου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Είναι οι μέρες του τώρα. Έχουμε αποτέλεσμα; Τι στοιχεία μπορούμε να πούμε για το έργο που είναι υπό δημοπράτηση.

Απ: Η καταλυτική ημερομηνία ήταν στις 12 το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου. Ως τότε κατατέθηκαν 6 προσφορές από μεγάλες εταιρείες. Από την Αθήνα και από τη Λάρισα. Κάποιες από αυτές απ` ότι είδαμε έχουν συνεργασία και με Καβαλιώτικες εταιρείες. Δευτέρα (σήμερα) με Τρίτη (αύριο) η επιτροπή του διαγωνισμού θα ανοίξει τους φακέλους. Θα δει τις προσφορές που δώσανε. Αμέσως μετά θα γίνει ο έλεγχος για τις εγγυητικές επιστολές. Στη συνέχεια υπάρχει το διάστημα για τις τυχόν ενστάσεις. Αν θα κάνουν. Συνήθως αυτό που καθυστερεί τη διαδικασία σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς είναι το ελεγκτικό συνέδριο. Επειδή είναι μεγάλο το έργο, στα 8,5 εκατομμύρια, θα πάει στο ελεγκτικό συνέδριο. Όσο πιο γρήγορα μας γυρίσει το έργο από το ελεγκτικό συνέδριο και τον έλεγχο που θα κάνει. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε τόσο πιο γρήγορα θα υπογράψουμε και τη σύμβαση.

Ερ: Ανάδοχο θα έχουμε αυτήν την εβδομάδα;

Απ: Αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε προσωρινό τον ανάδοχο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ανάδοχο με υπογραφή σύμβασης θα έχουμε μέσα στο Καλοκαίρι. Θεωρώ ότι μέσα στον Ιούλιο, θα υπογράψουμε κιόλας τη σύμβαση.

Ερ: Τι εκτίμηση κάνετε για τις εκπτώσεις που θα προσφερθούν;

Απ: Δε ξέρουμε καθόλου. Είναι κλειστές οι προσφορές, είναι ηλεκτρονικός ο διαγωνισμός. Δεν έχουμε καμία ιδέα για τις προσφορές. Σήμερα ή αύριο θα ξέρουμε.

Ερ: Απορρίψατε ομόφωνα το αίτημα μιας ή δυο εταιρειών να δοθεί παράταση στον διαγωνισμό. Τι έγινε;

Απ: Ζητήθηκε παράταση από μια εταιρεία. Αυτό ζητήθηκε την τελευταία μέρα. Δεν ήμασταν αρνητικοί αρχικά, θέλαμε να δώσουμε την παράταση αυτή αλλά μετά είδαμε ότι θα πρέπει αυτή η παράταση να δημοσιευτεί. Να γίνει γνωστή και στις Ευρωπαϊκές κοινότητες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ήδη καταθέσει προσφορές δυο εταιρείες. Εμείς θέλαμε να δώσουμε το περιθώριο και σε άλλες εταιρείες να έρθουν, αλλά επειδή θα καθυστερούσε πάρα πολύ ο διαγωνισμός, για αυτό τελικά είπαμε ομόφωνα όχι. Είχαμε δυο εταιρείες και θεωρήσαμε ότι θα ερχόταν και άλλες όπως και έγινε και έτσι φτάσαμε στις έξι αφού ήρθαν άλλες τέσσερεις. Έξι είναι πολύ καλά.

Ερ: Σας ανησυχεί η καινούργια στάση του Δήμου Δοξάτου, που τώρα άρχισε να ερευνά το τι συμφωνία έγινε επί Ευαγγελίου, τη δεκαετία του 1960;

Απ: Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου. Έχει συγκεκριμένη στάση η ΔΕΥΑ Καβάλας από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Συνεχίζουμε να κρατάμε την ίδια στάση. Αυτό που ισχύει και ότι ισχύει από τη νομοθεσία. Υπεύθυνη για τη διαχείριση των υδάτων, είναι η διεύθυνση των υδάτων. Τα νερά δεν ανήκουν σε κανέναν. Είναι δημόσιο αγαθό. Αυτό νομίζω λένε και οι γείτονες μας. Στο τέλος θα δικαιωθούμε πάλι εμείς. Δεν μπορεί να μας το κόψει το νερό κανείς. Εννοείται ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε σε κανέναν τίποτα για το νερό το οποίο παίρνουμε.

Διαβάστε επίσης