• 20 Μαΐου 2024,

Προσπάθεια ενίσχυσης της Διεύθυνσης Μεταφορών με 4 επιπλέον υπαλλήλους

 Προσπάθεια ενίσχυσης της Διεύθυνσης Μεταφορών με 4 επιπλέον υπαλλήλους

Οι εκπρόσωποι των εταιριών που πωλούν καινούργια αυτοκίνητα στο Νομό Καβάλας διαμαρτυρήθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μία ακόμη φορά το ίδιο πρόβλημα. Έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Μεταφορών. Οι άδειες των οχημάτων που πωλούν εκδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση. Ζητήσαμε απάντηση από τον κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχει πρόβλημα στη Διεύθυνση Μεταφορών. Μια κατάσταση διαχρονική. Μια το ένα τμήμα της υπηρεσίας και μια το άλλο. Έχουν δίκαιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται; Τι μπορεί να γίνει;

Απ: Έχουν δίκαιο οι άνθρωποι σ’ αυτό το οποίο λένε. Σαφώς το να θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου και να βρίσκεσαι μπροστά σε μια υπηρεσία, η οποία αριθμητικά δεν έχει τη δυνατότητα να σε εξυπηρετήσει είναι κάτι που και σε στενοχωρεί. Σε πιέζει και σε εξαγριώνει. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό τους. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες, είναι ότι στο Διοικητήριο οι υπάλληλοι είναι πάρα πολλοί λίγοι. Το θέμα μας είναι ότι έχουμε υπηρεσίες, στις οποίες η κατάσταση από πλευράς στελέχωσης είναι πολύ χειρότερη και από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών! Δυστυχώς οι διαδικασίες είναι τέτοιες που ακόμη και όταν προγραμματίζεις μια προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει να ανακουφιστεί η κατάσταση, ποτέ αυτές δεν ολοκληρώνονται στο χρόνο που θα έπρεπε. Δεν έχουνε μπει όλες οι απαραίτητες υπογραφές οπότε υπάρχει μια πρωτοβουλία μου που παραμένει σε εξέλιξη. Πιστεύω ότι μετά την Κυριακή του Θωμά, θα υπάρχουν 4 ακόμη άνθρωποι στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Εξακολουθεί η Διεύθυνση Συγκοινωνιών να διεκπεραιώνει μεγαλύτερο όγκο δουλειάς απ’ ότι οι υπόλοιπες και αντίστοιχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.  Μια Διεύθυνση, η οποία έχει ένα σωρό ζητήματα με προβληματική στελέχωση. Η προβληματική στελέχωση έχει να κάνει μ’ όλη την ΠΕ Καβάλας. Δεν έχουμε την προϋπόθεση της εντοπιότητας, όποιος έρχεται εδώ να εργαστεί σε δυο χρόνια μπορεί να φύγει. Αντίθετα όποιος π.χ. διορίζεται στη γειτονική μας Δράμα έχει την υποχρέωση να μείνει εκεί 10 χρόνια. Οι υπηρεσίες της Δράμας κρατάνε κόσμο ενώ οι υπηρεσίες της Καβάλας δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Ερ: Υπάρχουν και χειρότερα, μας είπατε. Όντως ισχύει αυτό ή είναι σχήμα λόγου;

Απ: Δεν είναι σχήμα λόγου. Απλώς πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες είναι δύσκολες. Το είπα και πρόσφατα όταν είχαμε μια συνάντηση με όλους αυτούς τους ανθρώπους που παραπονιούνται και τους κατανοώ απόλυτα. Θυμάμαι και την προηγούμενη φορά που ήμουν Αντιπεριφερειάρχης και χρειαζόταν να γίνει εξαγωγή ψαριών, τρέχαμε στην Κομοτηνή να έρθει ο κτηνίατρος και να υπογράψει. Γιατί ο ένας μόνο κτηνίατρος που είχε απομείνει στην Καβάλα, έπρεπε εκείνη την ώρα να κάνει μια άλλη δουλειά. Υπάρχει τμήμα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης, το οποίο λειτουργεί με μόνο ένα άτομο και χάρη στον απίστευτο ζήλο αυτού του ανθρώπου δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης