• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ για δυσφήμηση και προσβολή συμπολιτών

 Πρόστιμο 3.000 ευρώ για δυσφήμηση και προσβολή συμπολιτών

Αναρτήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Διαύγεια, η απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας «Seven New».

Το ΕΣΡ εξέτασε το περιεχόμενο δύο εκπομπών με το ίδιο θέμα. Οι εκπομπές αυτές μεταδόθηκαν τον Αύγουστο του 2022. Δύο θιγόμενοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο το οποίο συζήτησε την καταγγελία τους τον περασμένο Μάρτιο. Ενώ η απόφαση πάρθηκε τότε, καθαρογράφτηκε και αναρτήθηκε σήμερα.

Πρόκειται για αναφορές εκπομπών σε ένα γάμο που έγινε στο Νομό Καβάλας, υποτίθεται γενικότερου ενδιαφέροντος. Το νιόπαντρο ζευγάρι θεωρήθηκε ότι έχει σχέση με την πολιτική ζωή της Καβάλας. Ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτός από το  ΕΣΡ.

Αφού λοιπόν άκουσε και τις δύο πλευρές, διαπίστωσε και αποφάσισε ότι:

«…η Ολομέλεια κρίνει ότι η δημοσιοποίηση από τον ραδιοφωνικό σταθμό των ως άνω ατεκμηρίωτων ισχυρισμών περί πραγματικών περιστατικών που αφορούσαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα (την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της) δεν συνιστά (επιτρεπόμενη) κριτική αυτών αλλά δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητάς τους, τελεσθείσα εκ προθέσεως.

Κατά συνέπεια, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλουμένη κύρωση, και δη εκείνη του προστίμου. Με βάση δε τη βαρύτητα της παραβάσεως και την περιφερειακή εμβέλεια (και ως εκ τούτου την περιορισμένη ακροαματικότητα) του σταθμού, κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

Σε άλλο σημείο της η απόφαση αναφέρει ότι το ΕΣΡ επιλήφθηκε της καταγγελίας όταν δεν έγινε δεκτό από το ραδιοφωνικό σταθμό αίτημα επανόρθωσης των αρχικών αναφορών που υπέβαλαν οι καταγγέλλοντες.

Διαβάστε επίσης