• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

«Αγαπητέ γονέα…»: Ο Σπύρος Κατσικαρώνης για τη νέα σχολική χρονιά

 «Αγαπητέ γονέα…»: Ο Σπύρος Κατσικαρώνης για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητέ γονέα,

Ο καινούριος δάσκαλος, που βλέπεις στο σχολείο, δεν ήταν τόσο απλό να βρεθεί δίπλα στο παιδί σου. Πιθανότατα άφησε το σπίτι του και ήρθε σε μια άλλη πόλη. Ίσως, άφησε την οικογένειά του, ίσως άφησε τα παιδιά του, ίσως άφησε τη γυναίκα του.

Αυτό το νεαρό παλικάρι ή η νεαρή κοπέλα, τον οποίο βλέπεις για πρώτη φορά, ταξίδεψε μόλις πρόσφατα στον νομό σου, καθώς έμαθε 1 Σεπτεμβρίου την περιοχή, όπου θα διδάσκει. Μόλις πριν λίγες μέρες, 6 Σεπτεμβρίου, έμαθε ότι πρέπει να έρθει στο σχολείο του παιδιού σου. Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών, ίσως να μην τα έχει καταφέρει ακόμα. Αλλά και πάλι, δεν θα προλάβει να βγάλει τα πράγματά του από τις κούτες και τα ρούχα του από τις βαλίτσες.

Αγαπητέ γονέα,

Ο καινούριος δάσκαλος τελείωσε πρόσφατα τη σχολή του, ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρώτο ή και το δεύτερο μεταπτυχιακό του, ξέρει δύο γλώσσες και έχει εκπαιδευτεί σε πολλά θέματα. Όμως, αυτός ο καινούριος δάσκαλος, παρόλες τις σπουδές του, αμείβεται με λίγο λιγότερα από 1000 ευρώ, όπως και εσύ.

Ωστόσο, δεν είναι αυτό που τον ενοχλεί. Είναι ο συντοπίτης σου, ο οποίος τον βλέπει ως ευκαιρία. Διότι, του ζητάει ένα πανάκριβο ενοίκιο για ένα σπίτι από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τα τέλη Ιουνίου. Του ζητάει να μείνει χωρίς συμβόλαιο, του ζητάει να ζήσει με το ρίσκο μήπως τον βγάλει έξω, παρόλο που απαιτεί και τουλάχιστον δύο νοίκια ως εγγύηση.

Αγαπητέ γονέα,

Ο καινούριος δάσκαλος καταλαβαίνει ότι όλοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα στη χώρα μας. Δείχνει κατανόηση και προσπαθεί για το καλύτερο για τα παιδιά σου και την περιοχή σου. Αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις δυσκολίες, τα νεύρα και τις λιγοστές αντοχές που θα του διηγηθείς.

Αισθάνεται πόσο δύσκολα περνάς και εσύ ο ίδιος. Όμως, πιστεύει ότι κάνεις το καλύτερο για τα παιδιά σου. Καταλαβαίνει ότι ίσως υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν έχουν αποδώσει, όπως θα ήθελες. Προβληματίζεται που κάνει λάθη και ο ίδιος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου.

Για αυτό αγαπητέ γονέα, ο καινούργιος δάσκαλος που βλέπεις με το χαμόγελο στο στόμα, θα σου ζητήσει ένα μόνο πράγμα: κατανόηση. Κατανόηση ότι είναι άνθρωπος και λυγίζει από το άγχος της στέγασης, του ενοικίου, της ξαφνικής αλλαγής, της ζωής κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό τόπο χωρίς φίλους και σχέσεις.

Για αυτό αγαπητέ γονέα, ο καινούριος δάσκαλος θα κρύψει όλα αυτά τα προβλήματα πίσω από το χαμόγελό του και με πλοίο την αισιοδοξία, θα επιδιώξει να διαμορφώσει χαρούμενους και ευτυχισμένους ανθρώπους.

Αγαπητέ γονέα, να αγαπήσεις τον αναπληρωτή δάσκαλο που αγαπάει τα παιδιά σου. Καλή σχολική χρονιά!

Σπύρος Κατσικαρώνης

Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος Διδάκτορας Θεολογίας ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Σύγχρονο Δήμο

Διαβάστε επίσης