Πρόστιμο 7.000 ευρώ στο Δήμο Καβάλας για την κατάσταση στο Κωτσάλου

 Πρόστιμο 7.000 ευρώ στο Δήμο Καβάλας για την κατάσταση στο Κωτσάλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε χθες την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, επιβάλλοντας πρόστιμο 7.000 ευρώ στο Δήμο Καβάλας.

Ο λόγος είναι «…διότι προέβει σε ανεξέλεγκτη διαχείριση αποβλήτων κατά παράβαση του άρθρου 66 παρ. 1 του Ν. 4819 (ΦΕΚ 129Α/23-07-2021) χωρίς καμία αδειοδότηση». Αυτό συνέβη σε χώρο του Δήμου Καβάλας εντός του πρώην στρατοπέδου Κωτσάλου.

Ο Δήμος Καβάλας μπορεί εντός 60 ημερών να αμφισβητήσει το πρόστιμο και να προσφύγει σχετικά. Αν δεν πετύχει την αναστολή του θα πρέπει ανεξάρτητα από άλλες ενέργειες του να το πληρώσει. Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από έλεγχο σχετικής καταγγελίας δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης.

Στο έγγραφο της η υπηρεσία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«…οι ισχυρισμοί στις κατατεθειμένες απόψεις του Δ. Καβάλας δεν γίνονται δεκτές διότι όπως προκύπτει και από τις απόψεις ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται συστηματικά ως χώρος συγκέντρωσης και αποθήκευσης των εν λόγω αποβλήτων μέχρι την περαιτέρω διαχείρισή τους και δεν υφίσταται καμία έγκριση ή περιβαλλοντική αδειοδότηση για το έργο».

Διαβάστε επίσης