Τελειώνουν οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού με τους Τοξότες

 Τελειώνουν οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού με τους Τοξότες

Σε ένα μήνα από σήμερα (στο τέλος Δεκέμβρη) ολοκληρώνονται και παραδίδονται στην εταιρία ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ οι περίφημες μελέτες για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες.

Οι μελέτες είναι υπό εκπόνηση πολλά προηγούμενα έτη κι αυτές που τελειώνουν περιγράφονται ως οι οριστικές.

Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο έργο προηγήθηκε αρκετά του πρόσφατου, του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα. Δυστυχώς οι μελέτες άργησαν πάρα πολύ κι έτσι τελειώνουν τώρα που σχεδιάζεται το επόμενο και σημαντικότερο έργο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης, η κατασκευή της μονής γραμμής από το νέο λιμάνι ως τους Τοξότες, να συνδεθεί από πλευράς δημοπρασίας κτλ με το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Να γίνει, όπως φημολογείται, μέσω των λεγόμενων ΣΔΙΤ. Δηλαδή της σύμπραξης δημόσιου με ιδιωτικό τομέα.

Εδώ και περίπου 20 χρόνια το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τους Τοξότες προβάλλεται, είναι υπό μελέτη και συζήτηση. Φθάνουμε μετά κόπων και βασάνων στη διαφαινόμενη ωρίμανση του (από πλευράς μελετών) ελπίζοντας ότι όσα επακολουθήσουν θα γίνουν σαφώς πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης