Δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα των εκλογών του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας

 Δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα των εκλογών του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με γενικά λίγες υποψηφιότητες πραγματοποιήθηκαν προχθές Κυριακή οι εκλογές νέου προέδρου και νέου διοικητικού συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας.

Ο Γιώργος Γραμμένος εξασφάλισε άνετα δεύτερη και τελευταία 4ετη θητεία, η οποία αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα:

Για υποψήφιο πρόεδρο Γιώργος Γραμμένος 187 ψήφους, Τάνια Σιμήτα 81 ψήφους, Άκυρα και Λευκά 23. Συνολικά προσήλθαν στην κάλπη 291 δικηγόροι, αριθμός μάλλον μικρός.

Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται: Απόστολος Κάλφας 169, Χρυσοστόμη Ζήνδρου 154, Κώστας Καλαντζής 143, Ανατολή Ανδρεάδου 142, Σωτήρης Αδαμαντίου 118, Μποζούδης Σωκράτης 116, Μιχάλης Σκαρτούλης 116, Αναστάσιος Κοϊμτζίδης 111, Αθανάσιος Πατσάκας 106 και Ευτέρπη Μαυρογιαννάκη 103. Δεν εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης 94, Δημήτρης Γκερλεκτσής 68, Μαρία Μπαλαμπάνογλου 59 και Σωσάνα Βουλγαρίδου 56.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου περιλαμβάνει αρκετούς νέους δικηγόρους γεγονός θετικό. Η μικρή ωστόσο συμμετοχή δείχνει μια συγκεκριμένη έλλειψη ενδιαφέροντος για τις εκλογές. Σημειώνουμε ότι σε αρκετούς άλλους συλλόγους ο υποψήφιος πρόεδρος ήταν μόνο ένας.

Δήλωση Γιώργου Γραμμένου

Για την εκλογική του επιτυχία μιλώντας στο ράδιο Πρωινή ο κ. Γιώργος Γραμμένος δήλωσε χθες το πρωί: «Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι ενδείξεις για την υποψηφιότητα μου ήταν θετικές. Παρόλα αυτά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση υπήρχαν κάποια σημάδια ότι θα πηγαίναμε καλά.

Τελικά όλη η ψηφοφορία πήγε όπως υπολογίζαμε. Ήσυχα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε αγαστό κλίμα συνεργασίας. Κατανόησης, αγάπης, φιλίας. Σαν Δικηγορικός Σύλλογος έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινά προβλήματα. Δεν μας περισσεύει χρόνος για αντιπαραθέσεις. Άγονες ή κομματικές.

Είμαστε υποχρεωμένοι από σήμερα κιόλας, σε συνεργασία με τα νέα παιδιά και το συμβούλιο το παλιό (η θητεία του λήγει 31-12) να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας. Μας περιμένουν πολλά. Θέλουμε ο δικηγορικός σύλλογος να είναι κοντά στην κοινωνία. Να είμαστε κοντά στον κόσμο. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το κύρος του δικηγόρου στην κοινωνία. Στους πολίτες. Να καταλάβουν οι πολίτες ότι είμαστε δίπλα τους.

Ότι αγωνιζόμαστε – η συντριπτική πλειοψηφία- για το καλό των αδυνάτων. Είμαστε το τελευταίο οχυρό- μη σας φαίνεται περίεργο- στην αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας. Για να στηρίξουμε τους αδύναμους πολίτες. Εκτός από την ψηφιακή δικαιοσύνη που είναι προ των πυλών, κοιτάζουμε και πρέπει να κοιτάξουμε ώστε να έχουμε σύντομη απόδοση της δικαιοσύνης. Και απλοποίηση των διαδικασιών. Τελευταίο είναι το θέμα της ακρίβειας. Η δικαιοσύνη έχει γίνει πολύ ακριβή για τον πολίτη. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Σε αυτά τα πλαίσια ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυνατός».

Το μήνυμα του Κώστα Θεοδωρίδη

Ο κ. Κώστας Θεοδωρίδης δεν εξελέγη για λίγους ψήφους στις εκλογές του συλλόγου. Η ανάρτηση του παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρον καθώς μοιάζει να εκφράζει την πλειοψηφία των δικηγόρων έτσι όπως αυτοί σκέπτονται τον σύλλογο τους:

«Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας, την ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων και την ΜΗ εκλογή μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους ενενήντα τέσσερις (94) Συναδέλφους, που με τίμησαν με την ψήφο τους και θέλησαν να μου αναθέσουν το ωραίο καθήκον της εκπροσώπησής τους.

Σας διαβεβαιώ ότι η ψήφος σας δεν αναλώθηκε μάταια αλλά θα εξακολουθήσω, και ως απλό Μέλος του Συλλόγου μας, να αγωνίζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για την βελτίωση των συνθηκών άσκησης του Λειτουργήματός μας, όπως έκανα πάντοτε. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσες και όσους Συναδέλφους δεν με ψήφισαν αλλά προσήλθαν και άσκησαν το ιερό εκλογικό τους δικαίωμα, μην υποκύπτοντας στον πειρασμό της αποχής από τα κοινά.

Σε όσες δε και όσους Συναδέλφους επέλεξαν, εκούσια ή ακούσια, τον δρόμο της αποχής, απευθύνω παράκληση να αποκαταστήσουν την σχέση και την εμπιστοσύνη τους με τον Σύλλογό μας και να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα επαγγελματικά μας κοινά, διότι η δύναμή μας προέρχεται μόνο από την συλλογικότητά μας, ιδίως στις σύγχρονες δυσχερείς συνθήκες. Συγχαίρω τον Γιώργο Γραμμένο για την επανεκλογή του, ως Προέδρου του Συλλόγου μας. Ιδιαιτέρως συγχαίρω την Συνάδελφό μας, Τάνια Σιμήτα, για την αξιοπρεπή υποψηφιότητά της, ίδιον του προσωπικού και επαγγελματικού χαρακτήρα της, για τον οποίον την εκτιμούμε όλες και όλοι. Επίσης, συγχαίρω θερμά όσες και όσους Συναδέλφους εξελέγησαν στην νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή και ευδόκιμη θητεία με δύναμη και αποτελεσματικότητα στον αγώνα για την προάσπιση των επαγγελματικών μας συμφερόντων. Παραμένω δίπλα σας, πρόθυμος εργάτης για ό,τι χρειαστείτε. Τέλος, ευχαριστώ θερμά τα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, τα οποία διεξήγαγαν μία άψογη εκλογική διαδικασία ιδίως υπό τις τρέχουσες δυσχερείς υγειονομικές συνθήκες. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους μας! Η ελπίδα για καλύτερες επαγγελματικές ημέρες ας παραμείνει ζωντανή».

Ευχαριστήρια ανάρτηση έκανε και ο Σωκράτης Μποζούδης:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου που με στήριξαν με τη ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και μελών του Δ.Σ. Του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας που διεξήχθηκαν χθες, Κυριακή 28/11/2021.

Έχω επίγνωση της ευθύνης μου ως μέλος του νέου Δ.Σ. και θα προσπαθήσω με τη στάση και τις θέσεις μου να φανώ αντάξιος της εκτίμησης στο πρόσωπο μου.Συγχαρητήρια στο Πρόεδρο Γεώργιο Γραμμένο για την επανεκλογη του, στην Τάνια Σιμήτα για τον αγώνα της, στους υπόλοιπους συναδέλφους που εκλεχθηκαν ως μέλη του Δ.Σ. αλλά και σε όσους δεν εκλέχθηκαν».

Διαβάστε επίσης