• 24 Απριλίου 2024,

Πρόστιμο για όσα δεν έγιναν σε ανενεργό λατομείο

 Πρόστιμο για όσα δεν έγιναν σε ανενεργό λατομείο

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος αποδέχθηκε χθες εισήγηση της υπηρεσίας αναπτυξιακού προγραμματισμού – περιβάλλοντος και υποδομών, έτσι επέβαλλε κύρωση και πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ σε εταιρεία του Παγγαίου για μη τήρηση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.

Η κύρωση, δηλαδή το πρόστιμο, αφορά σε ανενεργό λατομείο έκτασης είκοσι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων περίπου που βρίσκεται κοντά στο Ακροβούνι. Μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στην αρχή του έτους εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι για την αποκατάσταση του λατομείου τίποτε από τα προβλεπόμενα δεν τηρήθηκε. Για την αποκατάσταση της έκτασης που διαταράχθηκε δεν έγινε το παραμικρό, η περιμετρική περίφραξη του λατομικού χώρου δεν κατασκευάστηκε, όπως επίσης και η περιμετρική πράσινη ζώνη προστασίας που προβλέπεται.

Κατά της απόφασης επιβολής προστίμου η εταιρεία που διαχειρίζονταν το λατομείο, το οποίο σήμερα δεν είναι ενεργό, μπορεί να προσφύγει στο συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.   (Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης