Πρόστιμο για υπαίθριες διαφημίσεις στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας

 Πρόστιμο για υπαίθριες διαφημίσεις στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας

Με απόφαση της την προηγούμενη εβδομάδα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης επέβαλε πρόστιμο 1.500 σε γνωστή επιχείρηση του Ν. Σερρών για διαφημιστικές της πινακίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Πρόκειται για δύο μεγάλων διαστάσεων διαφημίσεις (που μπορεί και να απομακρύνθηκαν ήδη), στα όρια του Ν. Σερρών και οι οποίες θεωρήθηκαν ότι αποσπούν την προσοχή του οδηγού σε σημείο να δημιουργούν ζήτημα για την οδική ασφάλεια.

Για την επιβολή του προστίμου ρόλο έπαιξε η θέση κάθε μιας από τις δύο πινακίδες και φυσικά οι διαστάσεις των διαφημίσεων. Κι όμως όλα άρχισαν με τον προβλεπόμενο τρόπο. Η εταιρία απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Σερρών ζητώντας τη σχετική άδεια και για τις δύο πινακίδες της.

Όταν όμως τις εγκατέστησε κοντά στο δρόμο (την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας) δεν φαίνεται να τήρησε τις οδηγίες που της δόθηκαν. Το όλο θέμα ανέκυψε μετά καταγγελία που έκαναν τόσο το Αστυνομικό τμήμα της Αμφίπολης όσο και η Τροχαία της Ασπροβάλτας.

Αμέσως κινήθηκε η διαδικασία ελέγχου, η οποία κατέληξε προχθές στην επιβολή του προαναφερθέντος προστίμου. Κάπου ενδιάμεσα η ΠΕ Σερρών ανακάλεσε την άδεια που είχε χορηγήσει στην εταιρία. Σύμφωνα με την απόφαση της επιβολής προστίμου και οι δύο πινακίδες είχαν εγκατασταθεί κατά παράβαση του άρθρου 11 του Ν2696/ 1999 (ΚΟΚ). Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με το πρόστιμο των 1.500 αναφέρει ότι αυτό επιβάλλεται για παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.

(πηγή φωτογραφίας intimes.gr)

Διαβάστε επίσης