• 24 Απριλίου 2024,

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά: 7 στις 14 υποθέσεις είχαν σχέση με οικογενειακά επεισόδια

 Μάλλον κάτι δεν πάει καλά: 7 στις 14 υποθέσεις είχαν σχέση με οικογενειακά επεισόδια

14 ήταν οι υποθέσεις που την περασμένη Παρασκευή απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας.

Οι μισές αφορούσαν σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά οικογενειακά επεισόδια. Από αυτές ξεχώριζαν φυσικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας! Είναι κάτι συνηθισμένο; Ναι και δυστυχώς, είναι κάτι συνηθισμένο. Και για τις συνεδριάσεις του Μονομελούς και για τις συνεδριάσεις του Τριμελούς.

Οφείλουμε ωστόσο να σημειώσουμε ότι τελευταία τα ζευγάρια (κι όσοι εμπλέκονται στα επεισόδια και περιστατικά βίας) εμφανίζονται και κάπως αλλιώς. Επειδή πέρασε χρόνος από τα επίδικα γεγονότα κι επειδή κάποτε επικρατούν και πιο ψύχραιμες σκέψεις, εμφανίζονται συμφιλιωμένα στη δικαστική αίθουσα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το έργο των δικαστών είναι δύσκολο μιας και θα πρέπει να προσαρμόσουν την απόφαση στα νέα δεδομένα και όχι στα γεγονότα της προηγούμενης περιόδου. Το ότι κάποια ζευγάρια συμφιλιώνονται, ενόψει και του δικαστηρίου, δεν σημαίνει ότι συνεχίζουν τον κοινό βίο. Χωρίζουν μεν αλλά με ήπιο τρόπο. Παραμένουν φυσικά οι υποθέσεις με τις εντάσεις και τις έντονες αντιπαραθέσεις.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι 7 υποθέσεις οικογενειακών επεισοδίων και περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας είχαν την ακόλουθη προέλευση: Οι 3 αφορούσαν κατοίκους του Δήμου Καβάλας. Δύο προέρχονταν από τη Θάσο κι από μία από τους Δήμους Νέστου και Παγγαίου. Όση σημασία έχει η συγκεκριμένη αναφορά.

14 μήνες με αναστολή και για σχόλια στο Facebook

Δύο από τις υποθέσεις του Τριμελούς είχαν κατηγορούμενο τον ίδιο άνδρα. Με αφορμή τον χωρισμό του, κατηγορούσε τόσο τη σύντροφο του όσο και κυρίως τις φίλες της ότι έπαιξαν ρόλο στη διακοπή της σχέσης.

Ο κατηγορούμενος που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε είχε συνήγορο υπεράσπισης, εξύβρισε τη φίλη της πρώην συντρόφου του. Στη συνέχεια και στη δεύτερη υπόθεση έκανε υβριστικά και αρνητικά σχόλια για την πρώην σύντροφο του στο Facebook. Και για τις δύο υποθέσεις καταδικάστηκε -με αναστολή- σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών. Καλείται να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

Διαβάστε επίσης