• 25 Απριλίου 2024,

Η περίφραξη του γηπέδου μπάσκετ στα Πεντακόσια πρέπει να διορθωθεί

 Η περίφραξη του γηπέδου μπάσκετ στα Πεντακόσια πρέπει να διορθωθεί

Το δημοτικό έργο είναι σχετικά πρόσφατο.

Έγινε συντήρηση στο γήπεδο μπάσκετ εντός του δάσους των Πεντακοσίων. Δυστυχώς τμήμα της περίφραξης πίσω από τις δύο μπασκέτες καταστράφηκε μετά από λίγους μήνες. Οι παρεμβάσεις για να διορθωθεί το πρόβλημα έγιναν μόνο από τον συνοικιακό σύλλογο. Κι έτσι δεν είχαν το σωστό αποτέλεσμα.

Σήμερα η περίφραξη του γηπέδου παρουσιάζει προβλήματα. Που μόνο ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να λύσει. Αυτά επισημάνθηκαν, είναι γνωστά στη διοίκηση του Δήμου αλλά φαίνεται δεν ήρθε ακόμη η σειρά τους. Κι ας υπάρχει ήδη μεγάλη αναμονή. Το άλλο θέμα που ανακύπτει αφορά την προστασία του γηπέδου και του χώρου γενικότερα. Οι αρμόδιοι φυσικά και πρέπει να δρουν αμέσως αλλά κι οι πολίτες πρέπει να φροντίζουν περισσότερο ότι παραδίδεται προς χρήση. Μια κοινή προσπάθεια ώστε να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πρόσφατα ο Δήμος Καβάλας καθάρισε το δάσος αλλά απομάκρυνε με καθυστέρηση τα κομμένα κλαδιά και τα χόρτα που κόπηκαν. Ο δε συνοικιακός σύλλογος είναι κάθε μέρα στο δάσος και κάνει ότι μπορεί. Με όσες δυνατότητες έχει.

Επί όλων αυτών ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Φιλόγλου είπε στην Πρωινή:

«Όταν έγινε η παραλαβή του έργου αυτό ήταν στολίδι πραγματικό. Αυτό έγινε περίπου πριν 1,5 χρόνο. Όμως η περίφραξη, ειδικά πίσω από τις μπασκέτες, το πλέγμα ήταν πάρα πολύ ψιλό (λεπτό). Δηλαδή ήταν για να παίζεις τένις και όχι μπάσκετ.

Έτσι με τις μπαλιές που έπαιζαν ποδόσφαιρο τα παιδιά τα βράδια, με το μπάσκετ και τη δύναμη που έχει η μπάλα αυτά καταστράφηκαν. Τρύπησαν, χάλασαν και ξηλώθηκαν. Κάποια στιγμή, κι αφού ενημέρωσα τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και τον κ. Δήμαρχο, εμείς ως σύλλογος…

Τα σύρματα είχαν βγει από το πλέγμα κι ήταν και επικίνδυνο. Θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιο παιδάκι. Οπότε τα αποξήλωσα αυτά… Τα ξηλώσαμε και με δαπάνη του συλλόγου βάλαμε ένα πλέγμα. Για μην φεύγει η μπάλα έξω και να μπορούν τα παιδιά αν παίζουν χωρίς φόβο. Ήρθε ο κ. Μουμτσάκης, βγάλανε φωτογραφίες.

Το γνωρίζουν το θέμα από πέρσι. Περιμένουμε… Το πρόβλημα είναι στην περίφραξη πίσω από τις δύο μπασκέτες. Μόνο σε δύο σημεία. Όλο το υπόλοιπο πλέγμα είναι καλό. Πίσω από τις μπασκέτες που παίζουν τα παιδιά με τη μπάλα έπρεπε να προβλεφθεί να είναι ενισχυμένο.

Ή να είναι κάτι άλλο. Ένα άλλο υλικό. Να τα πούμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους. Και σαν πολίτες δεν είμαστε σωστοί. Εμείς συχνά κάνουμε παρατηρήσεις… Έγινε κάτι σωστό, πρέπει να το καταστρέψουμε; Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Παρέες πηγαίνουν στο δάσος αργά το βράδυ. Διασκεδάζουν.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν φύλακες; Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους. Τα φώτα στο δάσος ανάβουν ως τα μεσάνυχτα. Επίσης κόψαν χόρτα αλλά δεν τα απομάκρυναν. Είναι χόρτα μετά από καθαριότητα που έγινε από το Δήμο πριν από 10 μέρες.

Ο Δήμος έκανε δουλειές που δεν μπορούσαμε να κάνουμε εμείς. Εμείς κάναμε την πιο απλή καθαριότητα. Κατά τα άλλα ο σύλλογος μας επανήλθε δυναμικά στις δραστηριότητες του. Προχθές κάναμε εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του συλλόγου του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια θα πάμε σε εκδηλώσεις στα Δωμάτια. Έχουμε κάνει προγραμματισμό ώστε το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη να κάνουμε τις δικές μας εκδηλώσεις. Αυτό θα γίνει μετά από 2,5 χρόνια».

Διαβάστε επίσης