• 19 Απριλίου 2024,

Να μην καταργηθεί η λαϊκή της Καλαμίτσας

 Να μην καταργηθεί η λαϊκή της Καλαμίτσας

Προχθές Σάββατο οι παραγωγοί και μικροπωλητές που μετέχουν στη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας έλαβαν έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Με αυτό τους γίνεται γνωστή η διακοπή λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής λόγω λήξης εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία. Το ίδιο έγγραφο υπενθυμίζει ότι η συγκεκριμένη λαϊκή λειτούργησε λόγω μέτρων πανδημίας κι επειδή οι πάγκοι στη βασική λαϊκή (Διοικητήριο) είχαν περιοριστεί.

Τώρα λοιπόν που η κανονικότητα επέστρεψε και στις λαϊκές αγορές, αυτή της Καλαμίτσας δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Εκ του νόμου, σημειώνει το ίδιο έγγραφο. Οι παραγωγοί είναι αντίθετοι. Έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία των προβλεπόμενων αποφάσεων ώστε η λαϊκή της Καλαμίτσας να νομιμοποιηθεί και να επανέλθει.

Οριστικά αυτήν την φορά. Ζητούν μάλιστα από πολίτες να υπογράψουν σχετικά. Η συλλογή υπογραφών καταναλωτών και υπέρ της λαϊκής είναι μία από τις ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

*Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Καβάλας έλαβε πρόσφατα σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι λαϊκές αγορές πρέπει να επανέλθουν στην προ κορωνοϊού λειτουργία τους. Όμως και ο Δήμαρχος έχει υποσχεθεί στους παραγωγούς διατήρηση της λαϊκής στην Καλαμίτσα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται (μεταξύ άλλων) και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης