Πρόστιμο μόνο στην εταιρία παραγωγής και όχι στον έμπορο- καταστηματάρχη

 Πρόστιμο μόνο στην εταιρία παραγωγής και όχι στον έμπορο- καταστηματάρχη

Αθωώθηκε χθες το πρωί στο Μονομελές Καβάλας επαγγελματίας του Δήμου Παγγαίου που ήταν κατηγορούμενος γιατί βρέθηκε το 2015 να διαθέτει από το κατάστημα του προϊόντα που δεν ήταν αυτά που αναγράφονταν στις ετικέτες τους.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η ευθύνη ήταν της παραγωγού εταιρείας, στην οποία εκείνη την περίοδο επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Το θέμα ανέκυψε το προαναφερθέν έτος μετά από έλεγχο στο κατάστημα του προσωπικού της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Από τα ράφια του καταστήματος πάρθηκαν δείγματα βενζινόκολλας και διαλυτικού γενικής χρήσης. Η ανάλυση στο Χημείο του κράτους απέδειξε ότι τα προϊόντα δεν ήταν όπως ακριβώς αναγράφονταν στην ετικέτα τους. Σε συνέχεια της ίδιας υπόθεσης η υπηρεσία απευθύνθηκε και στην παράγωγο εταιρεία που παραδέχτηκε αστοχία στην παραγωγή του προϊόντος της. Έκανε ανάκληση του.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε στην Πρόεδρο ότι ήταν δύσκολο να γνωρίζει το ακατάλληλο του περιεχομένου του προϊόντος ο επαγγελματίας αφού –σημείωσε-  καλά καλά δεν το γνώριζε η παράγωγος εταιρεία. Στην απολογία του ο επαγγελματίας ζήτησε από το κράτος να κάνει ελέγχους εκεί όπου παράγονται τα προϊόντα (στις μεγάλες εταιρίες) και να μην γίνονται έλεγχοι μόνο στα μικρά μαγαζιά.

 

 

Διαβάστε επίσης