• 24 Απριλίου 2024,

Πρόστιμο σε ηλεκτρολόγο και επιχείρηση ζαχαροπλαστείου

 Πρόστιμο σε ηλεκτρολόγο και επιχείρηση ζαχαροπλαστείου

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, αποδεχόμενος την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επιβάλλεται πρόστιμο σε ιδιώτη 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Θάσου, μετά από καταγγελία του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, ο ιδιώτης πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω από αστυνομικό, στις 11 Μαΐου, το μεσημέρι, στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου.

Σε οικοδομή ιδιοκτησίας άλλου ιδιώτη, εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες, δηλαδή τοποθετούσε και συνέδεε ηλεκτρολογικό πίνακα, έχοντας μαζί του τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά, ενώ δεν είχε την απαραίτητη σύμφωνα με σχετικό προεδρικό διάταγμα άδεια εργασίας.

Σ΄ ερώτηση του αστυνομικού οργάνου προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ποιον έχει ηλεκτρολόγο, απάντησε ότι έχει ηλεκτρολόγο τον ιδιώτη στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο. Στη συνέχεια ο ηλεκτρολόγος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια παραδέχθηκε ότι δούλευε στο ακίνητο, τοποθετώντας ηλεκτρολογικό πίνακα, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν είναι κάτοχος της απαιτούμενης από το προεδρικό διάταγμα άδειας.

Η υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας έκανε περαιτέρω έλεγχο στο αρχείο της αλλά και στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, απ΄ όπου προέκυψε ότι ο ιδιώτης όντως δεν είχε καμιά άδεια να εργάζεται ως ηλεκτρολόγος.

Το πρόστιμο είναι αυτό που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις. Αν δεν πληρωθεί μέσα σε δύο περίπου μήνες, θα βεβαιωθεί στην εφορία, σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Και σε Ζαχαροπλαστείο

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου, επιβλήθηκε πρόστιμο 1000 ευρώ σε τοπική επιχείρηση, αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου, η οποία μετά από έλεγχο βρέθηκε να λειτουργεί με κτηριακή και μηχανολογική επέκταση, χωρίς ωστόσο να έχει υποβληθεί γνωστοποίηση στην υπηρεσία.

Η εισήγηση για το πρόστιμο υπήρξε από την Διεύθυνση ανάπτυξης της Περιφερειακής ενότητας Καβάλας, το τμήμα χορήγησης αδειών ανάπτυξης, ενέργειας και φυσικών πόρων.

Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης μπορεί μέσα σε 15 ημέρες να υποβάλλει προσφυγή που θα κριθεί από την Αποκεντρωμένη και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να υποβάλλει γνωστοποίηση που αφορά τις κτιριακές και μηχανολογικές επεκτάσεις.

Διαβάστε επίσης