Αγανάκτησαν οι κάτοικοι ΔΕΠΟΣ- Αγίου Λουκά, ζητούν εξηγήσεις από τη ΔΕΥΑΚ

 Αγανάκτησαν οι κάτοικοι ΔΕΠΟΣ- Αγίου Λουκά, ζητούν εξηγήσεις από τη ΔΕΥΑΚ

Πολύωρη διακοπή νερού που άρχισε χθες το μεσημέρι και συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα ταλαιπώρησε τους κατοίκους των συνοικιών ΔΕΠΟΣ και Αγίου Λουκά. Το πρόβλημα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αφού η ΔΕΥΑΚ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, κάτοικοι των δύο συνοικιών ισχυρίζονταν ότι τηλεφωνούσαν στα τηλέφωνα της επιχείρησης και δεν απαντούσε κανείς!

Κατά τη ΔΕΥΑΚ εκτός από τη βλάβη που ανέκυψε χθες το πρωί, υπήρξε πρόβλημα και από τη διακοπή του ρεύματος χθες το μεσημέρι. Εκπρόσωποι της επιχείρησης έλεγαν ότι χθες το βράδυ θα υδροδοτούνταν πρώτα η συνοικία του Αγίου Λουκά κι αργότερα η ΔΕΠΟΣ αφού λόγω της κατανάλωσης άδειασε και η δεξαμενή που υπάρχει στην ίδια περιοχή. Η διακοπή ρεύματος που όντως έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας αφορούσε το κέντρο της πόλης και όχι την περιοχή των Αμισιανών που βρίσκεται το κεντρικό αντλιοστάσιο. Η ΔΕΥΑΚ οφείλει να εξηγήσει τι έγινε κι άδειασε η δεξαμενή που εξυπηρετεί τις δύο συνοικίες.

Η διακοπή ρεύματος

Για περίπου 30 λεπτά έμεινε και πάλι χωρίς ρεύμα χθες το μεσημέρι, το κέντρο της πόλης. Αυτή τη φορά η βλάβη διαπιστώθηκε σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην εγκατάστασή του στο Περιγιάλι.

Ήταν η 4η σημαντική βλάβη σε κύρια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προηγήθηκαν δύο παρόμοιες βλάβες σε υπόγεια καλώδια που προκάλεσαν διακοπή ρεύματος, πάλι στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη μάλιστα ήταν μεγαλύτερη, σε χρονική διάρκεια, αλλά κι ένα παρόμοιο πρόβλημα που ταλαιπώρησε πριν από λίγες ημέρες την περιοχή της Κεραμωτής.

Οι εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ αναρωτιούνται τι συμβαίνει μ΄ αυτές τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, με τις συχνές βλάβες.  Δίνουν εξήγηση που έχει σχέση με την αυξημένη ζήτηση και τη ζέστη των ημερών, καθώς και τα 4 περιστατικά σημειώθηκαν μεσημβρινές ώρες, όταν και λειτουργούν οι περισσότερες συσκευές, που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε επίσης