• 8 Μαΐου 2024,

Προσυνεδριακή διαδικασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 Προσυνεδριακή διαδικασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου (χωρίς ωστόσο να γεμίσει η αίθουσα του Ωκεανίς) πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα προσυνεδριακή διαδικασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εισηγητές ήταν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στο γνωστό πολιτικό εγχείρημα.

Πριν την εκδήλωση ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε την σιγουριά του για τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου που θα γίνει τον Ιούνιο. Είπε συγκεκριμένα ότι τα εσωτερικά προβλήματα που ανέκυψαν θα ξεπεραστούν. Αυτά πρόκειται να συζητηθούν σήμερα στην Αθήνα, σε ανώτατο επίπεδο των κομμάτων που «συμμάχησαν» κι ενίσχυσαν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι ζητήματα μικρής γενικότερης σημασίας κι έχουν σχέση με την εκλογή των συνέδρων, την εκπροσώπηση των κομμάτων στο σώμα των συνέδρων κτλ. Υποτίθεται ότι όλα αυτά επρόκειτο να λυθούν προ ημερών αλλά υφίστανται ακόμη!

Στην έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Ιορδάνης Χοροζίδης παρακάλεσε τους εισηγητές να είναι σύντομοι προκειμένου να ακολουθήσει διάλογος. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι πρώην βουλευτές Τιμοσίδης, Τσακλίδης, Παπουτσής, Η. Παπαδόπουλος. Ήταν επίσης οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Καραλίδης (από τη Ξάνθη), Γρανάς, Γερομάρκος, Παπακοσμάς. Στο κοινό υπήρχαν αρκετοί υποστηρικτές του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

*Νωρίτερα χθες το μεσημέρι ο κ. Κατρίνης (που για κομματικούς λόγους έχει επισκεφθεί κι άλλη φορά την Καβάλα) βρέθηκε στο ΤΕΙ. Εκεί τον περίμενε ο πρόεδρος του ιδρύματος μαζί με μέλη της συγκλήτου. Περίπου 1,5 ώρα συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΤΕΙ Καβάλας που είναι πολλά και γνωστά από προηγούμενες συνεντεύξεις του κ. Νάσου Μητρόπουλου. Χθες επί των προβλημάτων ενημερώθηκε ο κ. Κατρίνης. Τον συνόδευαν ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Αρχέλαος Γρανάς και ο Κώστας Παπακοσμά.

 

Διαβάστε επίσης