Σε ιδιώτες η διανομή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ

 Σε ιδιώτες η διανομή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα διαγωνισμού, που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑ Καβάλας. Πρόκειται για μια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, στη δημοτική ενότητα Φιλίππων και σε τμήματα της Δημοτικής ενότητας Καβάλας, όπως η Νέα Καρβάλη, το Χαλκερό, το Παληό, η Λεύκη.

Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΥΑΚ προσπαθεί οργανωμένα αυτή τη φορά, καθώς έχει προηγηθεί δοκιμαστική περίοδος, ν΄ αναθέσει σε ιδιώτες τη διανομή των φακέλων με τους λογαριασμούς του νερού.

Στο διαγωνισμό έστω με τη μορφή πρόσκλησης για παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, έχουν ανταποκριθεί όπως φημολογείται δύο εταιρίες. Η εταιρία ACS και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Φημολογείται ότι οι προτάσεις που οι εταιρίες κατέθεσαν, ελάχιστα διαφέρουν η μία από την άλλη. Δηλαδή το αποτέλεσμα θα κριθεί οριακά επί της οικονομικής προσφοράς. Το έργο έχει προϋπολογισμό 13.000 ευρώ  συν ΦΠΑ, για τις περιοχές της δημοτικής ενότητας Καβάλας, 18.000 ευρώ συν ΦΠΑ για τις περιοχές της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Ο ιδιώτης θ΄ αναλάβει να μοιράζει τους φακέλους με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, σε κάθε σπίτι, κατάστημα, σε κάθε καταναλωτή. Ήδη διατυπώνονται αντιρρήσεις γι΄ αυτή την αλλαγή από το σωματείο των εργαζομένων, που θεωρεί ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση βασικών χαρακτηριστικών και δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΚ.

Θυμίζουμε ότι επί σειρά πολλών ετών, σχεδόν από την ίδρυση της επιχείρησης, οι λογαριασμοί νερού μοιράζονταν από τους υδρονομείς. Αυτοί δηλαδή που έλεγχαν τα ρολόγια κάθε πελάτη της επιχείρησης, αυτοί στη συνέχεια μοίραζαν τους λογαριασμούς του νερού.

Το τμήμα των υδρονομέων τελευταία παρουσιάζει διάφορα προβλήματα, λόγω γεγονότων που ανέκυψαν, έχουν δε σχέση και με επιβολή ποινών στους υδρονομείς. Φημολογείται ότι πολλοί υδρονομείς έχουν δηλώσει την παραίτησή τους από το τμήμα. Κατά συνέπεια δημιουργείται η αφορμή, η διανομή των λογαριασμών να γίνει από ιδιώτη.

Τους προηγούμενους μήνες δοκιμάστηκε αυτή η διαφορετική διαδικασία, με ικανοποιητικά κατά την εταιρία αποτελέσματα. Τώρα οριστικά θ΄ ανατεθεί σε ιδιώτη για τους πελάτες στον πρώην δήμο Φιλίππων, και τις μικρές περιοχές, τα μικρά χωριά στον υπόλοιπο δήμο. Αν όλα πάνε καλά, η ΔΕΥΑΚ θ΄ αναθέσει την ίδια δουλειά πάλι σε ιδιώτη, για τους υπόλοιπους καταναλωτές της, μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης