Πρώτα αυτοψία, μετά παρέμβαση στο μονοπάτι της Παναγίας

 Πρώτα αυτοψία, μετά παρέμβαση στο μονοπάτι της Παναγίας

Η σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία που έπληξε την Καβάλα το Σάββατο 4 Νοέμβρη ήταν η αφορμή να αποκολληθούν μικρές πέτρες από την περιοχή πλησίον του φάρου στην Παναγία, να πέσουν στο μονοπάτι με τα σκαλάκια.

Αυτό που ενώνει την περιοχή του λιμανιού με τη συνοικία. Ο Δήμος Καβάλας έκλεισε το μονοπάτι ενώ σήμερα και αύριο αποφασίζει τη λήψη σχετικών μέτρων προφύλαξης σε μια περιοχή που εξ αυτού του λόγου είναι προσωρινά επικίνδυνη.

Αν και η ζημιά δεν φαίνεται να είναι σημαντική, καλού κακού η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη για τους πολίτες. Ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να παρέμβει αρκεί να προηγηθεί η απαραίτητη αυτοψία της Αρχαιολογικής υπηρεσίας. Υποσχέθηκε ότι εκπρόσωποι της θα βρεθούν στο σημείο εντός των ημερών.

Στο παρελθόν υπήρξε παρόμοιο αλλά ακόμη πιο μικρής έκτασης ίδιο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε επίσης από το Δήμο Καβάλας. Η ευρύτερη περιοχή του προβλήματος περιλαμβάνει και το φάρο της Παναγίας.

Η συνολική παρέμβαση πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι έλαβε κάποιες απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους μια συνολική παρέμβαση που θα αφορά τον ιστορικό φάρο μαζί με μέρος της αυλής του 7ου Δημοτικού.

Διαβάστε επίσης