• 30 Απριλίου 2024,

Πρώτα ενημέρωση, μετά έλεγχοι τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία

 Πρώτα ενημέρωση, μετά έλεγχοι τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία

Νωρίς χθες το πρωί βρέθηκαν στο δημαρχείο εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου. Είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με την αντιδήμαρχο Μαρία Φρατζεσκάκη. Τη συζήτησή τους παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής αστυνομίας.

Αυτό που συζητήθηκε σχετίζεται με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα τραπεζοκαθίσματα. Πρόκειται για νόμο του 2017 όπου η δημοτική αστυνομία έχει το δικαίωμα να κατασχέσει τραπεζοκαθίσματα, εφόσον κατόπιν ελέγχου διαπιστωθεί ότι έχουν επεκταθεί πέραν των προβλεπόμενων ορίων της άδειας έκαστου καταστήματος.

Ο δήμος Καβάλας έστειλε γραπτή ενημέρωση σε όλους τους επαγγελματίες που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα και διαθέτουν σχετική άδεια. Το σημαντικό είναι να ενημερωθούν για τις αυστηρότερες αλλαγές του νέου νόμου. Η δημοτική αστυνομία δεν έχει αρχίσει ακόμη τους ελέγχους. Αυτό θα γίνει λίγο αργότερα. Χθες συμφωνήθηκε να εκδηλωθεί μια ακόμη πρωτοβουλία ενημέρωσης στο πλαίσιο σύσκεψης που κατά πάσα πιθανότητα θα οργανωθεί στο Επιμελητήριο. Εκεί θα παραστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και θα μάθουν αναλυτικά όσα προβλέπει ν νέα νομοθεσία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας.

Στην ίδια συνάντηση χθες, ανάμεσα στη Μαρία Φρατζεσκάκη, το Μάρκο Δέμπα, τον Γιάννη Παναγιωτίδη και το Θόδωρο Μακαρίτη, συζητήθηκαν και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων. Η υπηρεσία ενημέρωσε ότι έχει πληρωθεί το 50% των τελών για το έτος 2018. Αναφορικά με την πρόταση του Επιμελητηρίου περί μειώσεως των συγκεκριμένων τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, αυτό το θέμα χθες συζητήθηκε σύντομα καθώς όπως φαίνεται το Επιμελητήριο το διαπραγματεύεται με τη δήμαρχο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης