• 26 Απριλίου 2024,

Πρώτα οι μελέτες για το νέο κλειστό γυμναστήριο που θα γίνει στο Περιγιάλι

 Πρώτα οι μελέτες για το νέο κλειστό γυμναστήριο που θα γίνει στο Περιγιάλι

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή μια ουσιαστική συνάντηση της Δημάρχου με τους συνεργάτες της όσον αφορά το εξαγγελθέν έργο της κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου στην ανατολική πλευρά της πόλης. Τα χρήματα για το έργο θα προέλθουν και από την αποζημίωση της Δημωφέλεια από τον ΟΛΚ για την έκταση Εσκι Καπού στο νέο λιμάνι.

Στη συνάντηση εκτός από τη Δήμαρχο παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί- εντεταλμένοι σύμβουλοι, η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, ο γραμματέας του Δήμου και άλλοι. Στη διάρκεια της αποφασίστηκε το τι θα γίνει από εδώ και πέρα προκειμένου το έργο να μπει σε διαδικασία «ωρίμανσης». Θα προηγηθούν φυσικά οι μελέτες. Η εκπόνηση των οποίων είτε θα γίνει «εκ των έσω» (Τεχνική Υπηρεσία), είτε θα ανατεθεί σε ιδιώτη. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι το ισχυρότερο. Για να ετοιμαστούν οι μελέτες θα χρειαστεί χρόνος. Υπολογίζεται χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους. Ίσως και μεγαλύτερο. Αμέσως μετά η διαδικασία θα μπει σε φάση αναζήτησης χρημάτων αφού ο οριστικός προϋπολογισμός του έργου θα προκύψει από τις μελέτες. Θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα είναι αρκετά τα χρήματα από την αποζημίωση του ΟΛΚ.

Στην ίδια σύσκεψη ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι ένα κλειστό γυμναστήριο 1.500 θέσεων που με κατάλληλες προσθέσεις ή αφαιρέσεις του εξοπλισμού του θα μπορεί να φιλοξενεί και εκδηλώσεις. Υποψήφια οικόπεδα είναι δύο. Και τα δύο δημοτικά. Το ένα είναι το βοηθητικό του ΑΟΚ, πίσω από το κλειστό κολυμβητήριο. Αν επιλεχθεί αυτό τότε το βοηθητικό του ΑΟΚ θα μεταφερθεί σε άλλη έκταση, στην ίδια περιοχή. Το δεύτερο υποψήφιο οικόπεδο βρίσκεται ανάμεσα στο κλειστό κολυμβητήριο και το βοηθητικό του ΑΟΚ.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη πρόθεση όταν προ μηνών μπήκε στο ταμείο της Δημωφέλεια η αποζημίωση του ΟΛΚ για την απαλλοτριωθείσα έκταση στο νέο λιμάνι. Η πρώτη ανακοίνωση του έργου έγινε τον Οκτώβρη του 2016 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν και επί της ουσίας δεν είχε προχωρήσει τίποτα, η κ. Τσανάκα επανέλαβε την εξαγγελία της τον Φεβρουάριο του 2017, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Δήμου Καβάλας. Από τότε μόλις προχθές Παρασκευή η διοίκηση του Δήμου Καβάλας επανήλθε στο θέμα.

Διαβάστε επίσης