• 29 Απριλίου 2024,

Πρώτα η συλλογή στοιχείων για το «παρελθόν» της γέφυρας

 Πρώτα η συλλογή στοιχείων για το «παρελθόν» της γέφυρας

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο συμπολίτης μηχανικός Παναγιώτης Αϊβαζίδης. Πρόκειται για τον μηχανικό ο οποίος θα πραγματοποιήσει την αυτοψία στην πεσμένη γέφυρα και θα συντάξει το κείμενο της πραγματογνωμοσύνης, αναφορικά με τους λόγους κατάρρευσης της γέφυρας.

Οι δηλώσεις του κ. Αϊβαζίδη σαφώς και δεν αφορούσαν στην ουσία αλλά σχετιζόταν με τη διαδικασία που άρχισε ήδη. Ο κ. Αϊβαζίδης ορίστηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής να αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. Αποδέχθηκε το διορισμό και όπως εξήγησε συλλέγει στοιχεία για το έργο. Τα στοιχεία ζητήθηκαν εγγράφως από το δήμο Καβάλας, τη ΔΕΥΑΚ και την περιφερειακή ενότητα.

Όπως προβλέπεται και όπως θα πράξει και ο κ. Αϊβαζίδης, θα ελέγξει τη μελέτη, θα εξετάσει τις προδιαγραφές της γέφυρας και τελικά θα κάνει την προβλεπόμενη αυτοψία. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη γέφυρα τότε θα αλλάξουμε ρότα, δήλωσε με νόημα ο κ. Αϊβαζίδης. Επανέλαβε ότι για την ολοκλήρωση της εργασίας που ανέλαβε θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Σημειώνεται, ότι με την εισαγγελική εντολή ορίστηκε ως χρονικό διάστημα της πραγματογνωμοσύνης οι τριάντα ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης