Πρώτα πλήρωσαν πρόστιμο 100.000 ευρώ, μετά αθωώθηκαν!

 Πρώτα πλήρωσαν πρόστιμο 100.000 ευρώ, μετά αθωώθηκαν!

Κατηγορούμενοι για αυθαίρετες κατασκευές σε αρχαιολογικό χώρο ήταν χθες στο Τριμελές Καβάλας 3 Βούλγαροι που από το 2016 έως το 2018 είχαν σε οικόπεδα που αγόρασαν στις Αλυκές Θάσου τροχοβίλες.

Οι οποίες θεωρήθηκαν αυθαίρετες κατασκευές. Μετά από καταγγελία της Αρχαιολογικής υπηρεσίας και έλεγχο της ΥΔΟΜ Καβάλας. Η τελευταία μάλιστα τους επέβαλλε πρόστιμα περίπου 100.000 ευρώ. Τα οποία και πληρώθηκαν. Στο ποινικό μέρος της υπόθεσης χθες δόθηκαν οι εξηγήσεις, πείσθηκε το δικαστήριο κι έτσι αθωώθηκαν.

«Οι τροχοβίλες δεν ρυπαίνουν τον αρχαιολογικό χώρο (στις Αλυκές)» είπε ο Εισαγγελέας της έδρας και πρότεινε την αθώωση τους. Την πρόταση δέχθηκε το δικαστήριο. Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε η προϊστάμενη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Καβάλας. Αναφέρθηκε σε μόνιμη παρουσία των τροχοβιλών κτλ.

Εν τω μεταξύ τα συγκεκριμένα οχήματα φυσικά και αποχώρησαν, μπροστά στις συνέπειες που προκάλεσε η παρουσία τους στην περιοχή. Όπως φαίνεται οι 3 Βούλγαροι κατηγορούμενοι πρώτα αγόρασαν τα οικόπεδα και μετά αφού κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν διαφορετικά, μετέφεραν σε αυτά τις τροχοβίλες. Για τις οποίες ισχυρίστηκαν μέσω της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ίτσκου, ότι είχαν ρωτήσει την Αρχαιολογία και -ισχυρίστηκαν- ότι τους τις επέτρεψε.

Διαβάστε επίσης