• 4 Μαΐου 2024,

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα -λόγω των έργων- λύνονται με αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης

 Τα κυκλοφοριακά προβλήματα -λόγω των έργων- λύνονται με αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης

Κάθε μέρα είναι και πιο δύσκολη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Και εξ αιτίας των έργων. Κι ενώ προ των έργων είχαμε συνηθίσει σε μια δεδομένη κατάσταση, αυτή εν τω μεταξύ επιδεινώθηκε. Από χθες η Τροχαία Καβάλας έχει συνεχή παρουσία στην οδό Κουντουριώτου, εκεί όπου εκτελείται το έργο του φυσικού αερίου.

Παρά ταύτα, ακόμη και μπροστά στον τροχονόμο (δίπλα στο χαντάκι για το δίκτυο του φυσικού αερίου), κάποιοι δοκιμάζουν να σταθμεύσουν για λίγο. Κι αυτό το λίγο ή και ελάχιστο, είναι αρκετό. Ο δρόμος κλείνει για τα μεγάλα κυρίως οχήματα. Δημιουργείται ουρά, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά επεκτείνεται και στους άλλους κεντρικούς δρόμους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα το έργο του φυσικού αερίου θα «στρίψει» στη Βενιζέλου κι έτσι το πρόβλημα θα αφορά ένα ακόμη κεντρικό σημείο. Ίδια είναι η κατάσταση στην πλατεία Καπνεργάτη. Εκεί ένα άλλο έργο κι ένας νέος πεζόδρομος δημιουργούν ουρές και καθυστερήσεις. Και στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη, παρά τα έργα, κάποιοι επιμένουν να σταθμεύουν παράνομα. Αδιαφορούν για το πρόβλημα που προκαλούν.

Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με έναν μόνο τρόπο. Με αστυνόμευση. Το παράδειγμα χθες στην οδό Κουντουριώτου είναι συγκεκριμένο. Για αρκετή ώρα είχε παρουσία η Τροχαία. Το ίδιο πρέπει να επεκταθεί, να γίνεται όλο το πρωί, και σε άλλα κεντρικά σημεία.

Αν μάλιστα την Τροχαία την βοηθήσει και η Δημοτική Αστυνομία, ακόμη καλύτερα. Όλα αυτά στηρίζονται φυσικά και στις διαθέσεις των οδηγών. Τουλάχιστον να μην επιχειρούν να σταθμεύουν με αλάρμ εκεί που δεν πρέπει, τις ώρες της κίνησης.

Διαβάστε επίσης