• 29 Μαρτίου 2024,

Πρώτα συμφωνία με το δημόσιο, μετά αναζήτηση επενδυτή για το παλιό νοσοκομείο

 Πρώτα συμφωνία με το δημόσιο, μετά αναζήτηση επενδυτή για το παλιό νοσοκομείο

Αύριο Παρασκευή ο δήμος Καβάλας θα υλοποιήσει στο υπουργείο οικονομικών μία ακόμη προσπάθεια προκειμένου να αξιοποιήσει μαζί με το δημόσιο τα δύο κτήρια του παλιού νοσοκομείου. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η δήμαρχος. Η κ. Τσανάκα θύμισε ότι πρόκειται για την περίφημη προγραμματική συμφωνία μεταξύ του δήμου Καβάλας και του δημοσίου, η οποία είχε συμφωνηθεί κατά την εποχή όπου μετείχε στο κυβερνητικό σχήμα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η δήμαρχος σημείωσε πως η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση που αναφέρεται σε συνεκμετάλλευση των ακινήτων ήταν ιδέα του δήμου Καβάλας. Θύμισε επίσης ότι είναι έτοιμη και απλά θα πρέπει να υπογραφεί. Αύριο Παρασκευή η Αναστασία Ιωσηφίδου θα διερευνήσει τις προθέσεις του δημοσίου, ευρισκόμενη στο αρμόδιο υπουργείο, όπου είναι πιθανό να υπενθυμίσει υποσχέσεις προς την ίδια κατεύθυνση που σχετικά πρόσφατα έδωσε στη δήμαρχο η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αν και ο δήμος γνωστοποιεί τις κινήσεις του και την επίσκεψη της κ. Ιωσηφίδου στο υπουργείο, ωστόσο δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Υποτίθεται ότι και οι τρεις στηρίζουν την προσπάθεια, στηρίζουν την προγραμματική σύμβαση ως τη μόνη επιλογή κι έχουν δεσμευθεί από τον περασμένο Ιανουάριο για τη στήριξη. Ομολογουμένως, οι βουλευτές παρακολούθησαν την εξέλιξη του θέματος κι ανέμεναν ενημέρωση εκ μέρους της κ. Παπανάτσιου σχετικά με μία ακόμη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος του υπουργείου. Κάπου εκεί όμως χάνονται τα «ίχνη» και των βουλευτών και του περιεχομένου της γνωμοδότησης.

Εάν υποτεθεί πως το δημόσιο συμφωνεί με τη λύση της προγραμματικής σύμβασης, τι θα ακολουθήσει για την αξιοποίηση των κτηρίων του παλιού νοσοκομείου; Η δήμαρχος δεν έκρυψε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αναζήτηση επενδυτή για την τουριστική αξιοποίηση των ακινήτων. Η δήμαρχος συμπλήρωσε πως τη λύση της συνεκμετάλλευσης την πρότειναν στο δήμο Καβάλας για το στρατόπεδο Ασημακοπούλου οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων. Σχετικά με τις επαφές στην Αθήνα η Δήμητρα Τσανάκα είπε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Ας πως ότι είμαι αισιόδοξη, αν και πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις κρατούμε μικρό καλάθι».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης