• 28 Απριλίου 2024,

Προτάσεις νέων Καβαλιωτών για την πόλη και τον Δήμο τους

 Προτάσεις νέων Καβαλιωτών για την πόλη και τον Δήμο τους

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το 3ο επιστημονικό συνέδριο «Διάλογος» όπου πρωταγωνιστές ήταν νέοι καβαλιώτες. Μαθητές και φοιτητές.

Κύρια δράση τους η προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου. Η οποία έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Ο στόχος επετεύχθη» είπε στην Πρωινή ο εκπρόσωπος της ομάδας των νέων κ. Σπύρος Κατσικαρώνης. Εξήγησε την από εδώ και πέρα διαδικασία. Οι προτάσεις που υιοθετήθηκαν στη διάρκεια του επιστημονικού συνεδρίου έχουν ως βασικά θέματα τη νεανική επιχειρηματικότητα,  την τεχνολογική αναβάθμιση του δήμου Καβάλας,  τον εναλλακτικό τουρισμό και τον τουρισμό με τις αδελφοποιημένες πόλεις της Καβάλας.

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν από νεανικό δημοτικό συμβούλιο χθες το μεσημέρι θα καθαρογραφούν και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο το αργότερο το προσεχές  Φθινόπωρο. Ταυτόχρονα θα σταλούν στη διοίκηση του δήμου όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Εκτός από την προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου που είναι το ξεχωριστό γεγονός αυτής της συνάντησης, υπήρξαν συνεδριάσεις (πάντα με νέους) των δημοτικών επιτροπών. Στις συνεδριάσεις παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, ο νέος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πεφάνης, ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης,  ο Γιάννης Εριφυλλίδης, η εκπρόσωπος της ομάδας «Οψόμεθα» κ. Τσορουκίδου Γ. αλλά και ο καθηγητής πανεπιστημίου Αδάμ Φιλιππίδης. Σύμφωνα με το Σπύρο Κατσικαρώνη, ο στόχος επετεύχθη γιατί ο διάλογος έγινε ανάμεσα σε καβαλιώτες νέους που αποτέλεσαν το 90% όσων πήραν μέρος στη συνάντηση αυτή.

Η επιτυχία στο συγκεκριμένο σημείο είναι ξεχωριστή γιατί όπως λέει ο κ Κατσικαρώνης δημιουργήθηκε στην Καβάλα μία συμπαγής ομάδα νέων καβαλιωτών που ενδιαφέρεται για την πόλη και προτείνει για αυτήν. Ας μη ξεχνάμε ότι όταν ξεκίνησε η πρωτοβουλία οι Καβαλιώτες συμμετέχοντες ήταν μειοψηφία.

Ένας άλλος παράγοντας που δείχνει την επιτυχία της συνάντησης είναι το επίπεδο στο οποίο έγινε η συζήτηση.

Ήταν ένας εξαντλητικός διάλογος με μετριοπάθεια και συνεργασία προκειμένου τα δεδομένα της πόλης να βελτιωθούν.

Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της συνάντησης με διαδικασία βραβεύσεων των συμμετεχόντων που διακρίθηκαν με τις εισηγήσεις τους. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα νέων θα βρίσκεται και στο φεστιβάλ Cosmopolis τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να προβληθεί με την ευκαιρία αλλά κυρίως να προβάλλει τη δουλειά που κάνει, η οποία πλέον υλοποιείται με συγκεκριμένο πρόγραμμα όλο το χρόνο και δεν είναι μόνο το καλοκαιρινό συνέδριο με την προσομοίωση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης