(Πρωταθλητής μετά από 34 χρόνια) Παραδοσιακά ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ έθιμα στην Θεσ/νίκη για την κατάκτηση του του τίτλου από τον ΠΑΟΚ !

 (Πρωταθλητής μετά από 34 χρόνια) Παραδοσιακά ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ έθιμα στην Θεσ/νίκη για την κατάκτηση του του τίτλου από τον ΠΑΟΚ !

Είναι αλήθεια ότι η Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής πήρε στην κυριολεξία φωτιά αφού οι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν με κάθε τρόπο την κατάκτηση του τίτλου μετά από 34 χρόνια.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή ήταν το 1985.

Καταλαβαίνετε όλοι σας εύκολα  ότι οι εξωστρεφείς έτσι και αλλιώς οπαδοί του ΠΑΟΚ βγάλανε από μέσα τους  σε ένα βράδυ όλα αυτά που κουβαλούσανε 35 χρόνια τώρα.

Μάλιστα οι πρόβες τζενεράλε ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα συνέπεσαν με την κατάκτηση του κυπέλλου στο βόλεϊ.

Το φοβερό pyroshow που στήθηκε στο κέντρο της πόλης μάλιστα κατέγραψαν και τα drone που απογειώθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Όλες οι Αναστάσεις των τελευταίων δέκα ετών μαζί στην Ελλάδα σε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα  δεν μπορούν να φτάσουν αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσ/νίκης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Η Θεσσαλονίκη έκανε πρόωρη ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ πήρε φωτιά.

Μάλιστα όλη την γιορτή για την κατάκτηση του τίτλου κάλυψε ζωντανά το κανάλι OPEN που είναι γνωστό ότι ανήκει στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη ο οποίος είναι αλήθεια οτι η παρουσία του στα διοικητικά της ομάδας άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ξόδεψε πολλά λεφτά , είχε φοβερή επιμονή και πείσμα και έτσι έφτασε στην χθεσινή μέρα.

Η χρονιά αυτή ήταν η χρονιά του ΠΑΟΚ.

Όλοι το παραδέχτηκαν και όλοι το χάρηκαν.

 

Μας είχανε πει οι μετεορωλόγοι ότι μετά τις 17 του μήνα θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα και είναι αλήθεια ότι υποχώρησαν.

Αυτό που δεν έχει υποχωρήσει ακόμα είναι το κρύο.

Χαμηλές θερμοκρασίες και πολύ ξύλο.

Είναι αλήθεια οτι οι περισσότεροι είμαστε με διάθεση αμάνικου, γιατί το θέμα είναι και ψυχολογικό,  και τρώμε το κρύο της αρκούδας.

Προσπαθούμε να αδιαφορήσουμε για τις θερμοκρασίες που ζούμε τέλη Απριλίου αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.

 

Πολύ ωραία η εκδήλωση ΛΑΧΑΝΑ και ΧΑΧΑΝΑ που έγινε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου αλλά μία τέτοια εκδήλωση με τόσο πολλά παιδιά δεν γίνεται βράδυ.

Θα μπορούσε να γίνει στις 12 το μεσημέρι έτσι ώστε να κυλήσει καλύτερα.

Πάρα πολύς κόσμος και κυρίως μικρά παιδιά σε μία ώρα ακατάλληλη για την εκδήλωση αυτή.

Τα παιδιά ανεβαίνανε στην σκηνή τραγουδούσανε κατεβαίνανε , βγαίνανε απο την κεντρική είσοδο και πηγαίνανε και περιμένανε την επόμενη εμφάνιση τους έξω απο την σκηνή στο πίσω μέρος του αμφιθεάτρου ιδρωμένα , χωρίς μπουφάν και με την θερμοκρασία ελάχιστα πάνω από τους 10 βαθμούς.

Αφήστε που οι πρόβες ξεκίνησαν στις 6 και η παράσταση τελείωσε στις 10 το βράδυ.

Τα μισά και παραπάνω παιδιά φύγανε απο το αμφιθέατρο κουτουλώντας από τον ύπνο.

 

Μέχρι και τους 22 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα και θα ξεκινήσει την ανοδική της πορεία από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Όπως φαίνεται φέτος την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ θα γυρίσουμε την σούβλα με μαγιό.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ είναι πάρα πολύ καλές και πέφτουν μέσα για άλλη μια φορά τα μερομήνια που μας το είχανε στείλει αυτό το μήνυμα από καιρό.

Τα μεταξωτά και να φυσάει λεβέντες.

Μετά από το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη που τα καλοριφέρια τα βράδια  τουλάχιστον ανάβανε κανονικά ήρθε η ώρα για τα 22άρια.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να έχετε το νού σας γιατί μετά την Μεγάλη εβδομάδα , την εβδομάδα των παθών που θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση του θείου δράματος και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα κάτσουμε μία μέρα και θα γιορτάσουμε και την πρωτομαγιά.

Δευτέρα , δεύτερη μέρα του ΠΑΣΧΑ , Τρίτη του Αγίου Ενδιάμεσα . Τετάρτη Πρωτομαγιά στην δουλειά την Πέμπτη.

Καλημέρα σας και …

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης