Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς συνεχίζουν να ζητούν οι μικρομεσαίοι έμποροι

 Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς συνεχίζουν να ζητούν οι μικρομεσαίοι έμποροι

Το περασμένο διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20 Απριλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ασχολήθηκε αρκετά με τη διαδικασία των self test. Eπειδή το τοπίο ήταν και πάλι θολό, ξεκαθάρισε ότι τα self test δεν έχουν υποχρέωση να τα πραγματοποιούν oι επαγγελματίες- έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι.

Η διαδικασία κατέστη σαφές ότι τουλάχιστον προς το παρόν αφορά τους εργαζόμενους στις εμπορικές επιχειρήσεις. Ο γενικός γραμματέας του τοπικού συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε μιλώντας στην Πρωινή ότι και πάλι υπήρξε ασάφεια στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Δόθηκε αρχικά η εντύπωση ότι το self test είναι για όλους αλλά τελικά αποδείχθηκε και με τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι και χθες, ότι αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις εμπορικές επιχειρήσεις. «Είπαν ότι είναι υποχρεωτικά για όλους αλλά τελικά είναι υποχρεωτικά μέχρι τώρα τουλάχιστον μόνο για τους εργαζόμενους. Είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει αλλά προς το παρόν ισχύει» είπε ο κ. Κελγιώργης και συμπλήρωσε: «Εμείς το self test το θέλουμε και για μας. Το περιμένουμε. Θέλουμε να ενταχθούμε στο μετρό».

Ο Γιάννης Κελγιώργης επιμένει ότι ο εμπορικός κόσμος θέλει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα από την πολιτεία και ως προς τη διαδικασία του εμβολιασμού. Επανέλαβε το περιεχόμενο προηγούμενης και πρόσφατης ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου, με την οποία ο σύλλογος ζητά εμβολιασμούς γρήγορα και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Εν τω μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας πληροφορήθηκε ότι την προσεχή Κυριακή, Κυριακή των Βαΐων, η αγορά λειτουργεί. Δρομολόγησε τις διαδικασίες για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην ερώτηση τι γίνεται στην αγορά, τώρα που ο Δήμος Καβάλας είναι στο «βαθύ κόκκινο» ο Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε: «Εκτιμώ ότι είναι δύσκολο να βγει ο Δήμος Καβάλας την Παρασκευή (αύριο) από την κατηγορία του «βαθύ κοκκίνου». Εν τω μεταξύ από τη Δευτέρα διαπιστώσαμε στην αγορά πιο εντατικούς ελέγχους στους πολίτες και πιο συχνές παρατηρήσεις οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στο κέντρο να φορούν σωστά τη μάσκα τους. Είναι κάτι που δεν το βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα».

Διαβάστε επίσης