• 25 Απριλίου 2024,

Πρώτες προετοιμασίες στις παραλίες του Δήμου Καβάλας

 Πρώτες προετοιμασίες στις παραλίες του Δήμου Καβάλας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από την προηγούμενη εβδομάδα οι προετοιμασίες των δημοτικών ακτών, μέσα και έξω από την Καβάλα.

Η κολυμβητική περίοδος αρχίζει σήμερα 1η Ιουνίου. Η αλήθεια είναι ότι οι εργασίες φέτος γίνονται με μικρή καθυστέρηση κι έτσι σήμερα δεν θα είναι όλα έτοιμα. Χθες (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) έγινε στρώση της άμμου στην μεγάλη παραλία του Περιγιαλίου.

Πριν το Σαββατοκύριακο εγκαταστάθηκε η ειδική διάταξη (sea truck) για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ επίσης στο Περιγιάλι.

Σε άλλες πλαζ μπήκαν τα καλαθάκια για τα σκουπίδια ενώ σιγά σιγά μπαίνουν και οι περισσότερες ομπρέλες. Το δικό του ρόλο θα παίξει ο καιρός. Που ενώ ήταν καλός το Σαββατοκύριακο, παρουσίασε προβλήματα από χθες.

Τα οποία συνεχίζονται – κατά την ΕΜΥ- σήμερα και ίσως και αύριο. Ο καιρός φυσικά και επηρεάζει την προσέλευση του κόσμου στις παραλίες.

Φέτος ο Δήμος Καβάλας βάζει ομπρέλες πρώτα στις μικρές παραλίες. Αυτό οφείλεται στο ότι καθυστέρησε η στρώση της άμμου και ο καθαρισμός (με το ειδικό μηχάνημα) τόσο στο Περιγιάλι όσο και στην Καλαμίτσα. Στις μικρές παραλίες που δεν χρειάζεται στρώση άμμου κτλ μπήκαν ομπρέλες.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα μπουν στο Περιγιάλι και στη συνέχεια και στην Καλαμίτσα.

Γίνεται αγώνας δρόμου για να βρεθούν στις θέσεις του έγκαιρα και οι ναυαγοσώστες. Όσο για το πρόβλημα που υπήρχε στην Καλαμίτσα με τη διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της (γεγονός για το οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες πολιτών), αυτό λύθηκε χθες.

Διαβάστε επίσης