• 25 Απριλίου 2024,

Πρώτη απόφαση για την πραγματοποίηση του αεροπορικού σόου το Καλοκαίρι

 Πρώτη απόφαση για την πραγματοποίηση του αεροπορικού σόου το Καλοκαίρι

Την Τετάρτη το απόγευμα έγινε στο Διοικητήριο η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση για το αεροπορικό σόου του ερχόμενου Καλοκαιριού.

Με τον διευθυντή της διοργάνωσης, η οποία πέρσι δεν έγινε, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης και οι Θόδωρος Μουριάδης- Μάρκος Δέμπας. Ο κ. Πάνος Γεωργιάδης ήταν ενοχλημένος από την καθυστέρηση και την αβεβαιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε ακόμη και με αποχώρηση από τη θέση.

Η πίεση που άσκησε είχε αποτέλεσμα. Έλαβε διαβεβαιώσεις για την πραγματοποίηση του σόου και την συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής (πρώτη για φέτος) την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλλον την Τετάρτη.

Τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι κατά βάση οικονομικά. Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε ότι μειώνει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Από τις 80.000 ευρώ στις 40.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κάνει το αντίστροφο. Αυξάνει τη συμμετοχή της από τις 17.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ. Παρόλα αυτά προκύπτει οικονομικό κενό αν και αρχικός στόχος ήταν όλοι οι φορείς να βάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Το Επιμελητήριο που ζητά γεγονότα του σόου και στην αγορά, θα συμμετάσχει με τουλάχιστον 5.000 ευρώ. Θα αναζητηθούν χορηγίες από ιδιώτες και βοήθεια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος που γνωρίζει καλά τη διοργάνωση μπορεί να δώσει σημαντικές και χρήσιμες λύσεις. Οικονομικές και όχι μόνο. Ο ρόλος του φέτος θα είναι καταλυτικός.

Παρά την καθυστέρηση στην έναρξη της ουσιαστικής προετοιμασίας του σόου, γενική είναι η αισιοδοξία ότι αυτό και θα γίνει και θα έχει επιτυχία. Οι φορείς δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Γεωργιάδη κι αναγνώρισαν τη συμβολή του στην καθιέρωση ενός θεσμού που βοηθά με πολλούς τρόπους την πόλη και το Νομό Καβάλας.

Διαβάστε επίσης