• 4 Μαΐου 2024,

Πρώτη φορά ανελκυστήρας ΑμΕΑ στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης

 Πρώτη φορά ανελκυστήρας ΑμΕΑ στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Η κινητικότητα της περιόδου που διανύουμε για τα τεχνικά και λειτουργικά θέματα που αφορούν το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στην οδό Ομονοίας συνεχίζεται, πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα. Τις προηγούμενες ημέρες εγκαταστάθηκε κι είναι έτοιμος να λειτουργήσει ανελκυστήρας ΑμΕΑ. Αυτός βρίσκεται στην εσωτερική είσοδο του κτιρίου (φωτογραφία). Συνοδευτικά και απαραίτητα τοποθετήθηκε μικρή ράμπα στην εξωτερική είσοδο του κτιρίου, μεταξύ αυτής και του πεζοδρομίου.

Είναι η πρώτη φορά στην μακρά ιστορία του κτιρίου που αποκτά αυτόν τον εξοπλισμό κι έτσι οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη είναι πλέον φιλικές και για άτομα με κινητικά προβλήματα. Μέχρι πρόσφατα οι αστυνομικοί έπρεπε να σηκώσουν στα χέρια το αναπηρικό καροτσάκι τόσο για να το βάλουν εντός του κτιρίου όσο και για να το φθάσουν ως το ασανσέρ. Η διαδικασία της προμήθειας του ανελκυστήρα έγινε πολύ γρήγορα κι έχει όπως φαίνεται σχέση με την προσπάθεια το κτίριο να αναβαθμιστεί μέσω έργου ενεργειακής του αναβάθμισης και χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πριν απ’ όλα αυτά έπρεπε το κτίριο της Αστυνομίας στην Καβάλα να νομιμοποιηθεί. Κατασκευάστηκε σε μια εποχή που τα κτίρια του δημοσίου δεν διέθεταν (αφού δεν ήταν απαραίτητη) οικοδομική άδεια. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Όταν ανέκυψε η ανακαίνιση- συντήρηση ενός κτιρίου που ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, τότε διαπιστώθηκε η ανάγκη να καλυφθεί και το θέμα της έλλειψης οικοδομικής άδειας. Αυτό έγινε κι έτσι μπόρεσε να υλοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του ανελκυστήρα για ΑμΕΑ αλλά και να προετοιμαστεί ο φάκελος για το έργο του ΕΣΠΑ. Έργο στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίξει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Διαβάστε επίσης