• 19 Απριλίου 2024,

Πρώτη φορά η ομάδα των Παραμυθάδων σε αίθουσα εκδηλώσεων ιερού ναού

 Πρώτη φορά η ομάδα των Παραμυθάδων σε αίθουσα εκδηλώσεων ιερού ναού

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή έλαβε μέρος, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, παρέα με τη Νεανική Συντροφιά του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Καβάλας, στην περιοχή του Σούγιουλου. Όταν η ομάδα των Παραμυθάδων κατέφθασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, αντίκρισε μια ζεστή και όμορφη εικόνα. Ο πάτερ Παναγιώτης μας υποδέχθηκε με ένα θερμό καλωσόρισμα. Η γωνιά των παραμυθιών ήταν στολισμένη με το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ ζεστές βελέντζες αγκάλιαζαν το πάτωμα και περίμεναν τους μικρούς μας φίλους να ακούσουν παραμύθια. Όσο η ώρα περνούσε, η αίθουσα άρχισε να γεμίζει με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Όταν ο χώρος γέμισε και ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε, πήραν όλοι μια αναπαυτική και ζεστή θέση και το ταξίδι στο παραμύθι ξεκίνησε!

Η χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή ήταν αφιερωμένη στη χριστιανοσύνη μας. Πρωταγωνιστές οι Άγιοι, οι Άγγελοι και ο μικρός Χριστός. Θέμα μας οι αρετές της αγάπης, της ταπεινοφροσύνης και της γενναιοδωρίας. Μικροί, αλλά και μεγάλοι απόλαυσαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, είπαν τα κάλαντα και γνώρισαν παροιμίες για τον πιο χαρμόσυνο μήνα του Χριστιανισμού, τον Δεκέμβριο. Έπειτα, όλοι μαζί φτιάξαμε από ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο. Ο πάτερ Παναγιώτης μοίρασε στα παιδιά νόστιμες λιχουδιές και χάρισε στην ομάδα των Παραμυθάδων μια όμορφη εικόνα για να ευλογήσει και να στολίσει το εικονοστάσι του Παραμυθόσπιτου. Το απόγευμα έκλεισε με ζεστό καφέ και χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά!!!

Ευχαριστούμε τον πάτερ Παναγιώτη και τη γυναίκα του Γιώτα για τη ζεστή φιλοξενία στον χώρο τους και τους ευχόμαστε η νεανική συντροφιά του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο!!!

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα μέλη των Παραμυθάδων: Ελισάβετ Κεσεκιάδου, Μέλη Μίχα, Βικτόρια Πακαταρίδου, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Αδελαϊς Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Τσίρκας, Κατερίνα Τσίρμπα, Αρετή Τσιφλίδου και Μαρία Χαριζάνη. Τα παραμύθια και οι ιστορίες που ακούστηκαν ήταν τα εξής: Ο σκληρός φούρναρης, Η χωρίστρα της γυναίκας, Ο μύθος του Χρυσάνθεμου, Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκοντας και Το γέρικο βόδι.Καλές και ευλογημένες γιορτές με πολλά παραμύθια!!!

(Πηγή σελίδα Παραμυθάδων στο διαδίκτυο)

 

 

Διαβάστε επίσης