• 14 Μαΐου 2024,

Πρώτη φορά οι μηχανικοί θα ψηφίσουν και στη Θάσο!

 Πρώτη φορά οι μηχανικοί θα ψηφίσουν και στη Θάσο!

Με ανακοίνωση -την προκήρυξη των εκλογών- της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΕ έγιναν γνωστές την περασμένη Παρασκευή όλες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες της διαδικασίας που θα γίνει στις 19 Μάη.

Εκλογές τόσο για τη κεντρική διοίκηση όσο και για τα περιφερειακά τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Πρώτη φορά θα υπάρχει κάλπη και στη Θάσο. Μέχρι τώρα και στις ανά τριετία εκλογές, οι μηχανικοί της Θάσου έπρεπε να έρθουν στην Καβάλα για να ψηφίσουν.

Αυτό αλλάζει προς διευκόλυνση τους. Το γεγονός φυσικά και θα επηρεάσει θετικά τη συμμετοχή στις εκλογές στο Νομό μας. Οι εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 19 Μάη. Στο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας (μηχανικοί Καβάλας και Δράμας) εκλέγεται 47μελής αντιπροσωπεία.

Με 29 μέλη από την Καβάλα και 18 από τη Δράμα. Στη συνέχεια τα μέλη της αντιπροσωπείας εκλέγουν τη διοικούσα επιτροπή. Κι αυτή τον πρόεδρο του τμήματος. Προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων ως τις 22 Μαρτίου.

Η προκήρυξη αναφέρει ότι μηχανικός που δεν θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, χωρίς λόγο και χωρίς αιτιολόγηση, κινδυνεύει με πρόστιμο 30 περίπου ευρώ! Οι εκλογές στο Τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας θα γίνουν: Δύο εκλογικά τμήματα στην Καβάλα (στα γραφεία του ΤΕΕ ΑΜ στην οδό Βότση), δύο στη Δράμα και πρώτη φορά ένα στη Θάσο.

Οι χώροι των τμημάτων επίσημα και συγκεκριμένα θα πρέπει να οριστούν ως τις 9 Μάη. Σημειώνουμε ότι προ λίγων ημερών ήταν στην Κομοτηνή για την επετειακή εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (100 χρόνια από την ίδρυση του) ο σημερινός πρόεδρος κ. Στασινός.

Διαβάστε επίσης