Δεν εξασφαλίσθηκε το αποτέλεσμα που όλοι περίμεναν στη χθεσινή πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο Καβάλας, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο συγκρότησης και ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας. Επρόκειτο για κοινή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Στη έναρξη της συνάντησης, που παρά τη μειωμένη προσέλευση τελικά πραγματοποιήθηκε, παραβρέθηκαν η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου.
Μέσω του Επιμελητηρίου είχαν προσκληθεί 78 εστιάτορες που δραστηριοποιούνται σε όλη το δήμο Καβάλας, προς τους οποίους η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα απευθυνθεί λίαν συντόμως αφού 7 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν τα γαστρονομικά σεμινάρια. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επιδιώκει να δημιουργήσει τοπικά πιάτα που θα προσφέρονται από τα καταστήματα στους τουρίστες και θα διαφημίζουν την περιοχή.
Στην πρώτη συνάντηση λίγοι ήταν οι επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν. Ανάμεσά τους και ο Μάκης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος των εστιατόρων της Καβάλας. Η μειωμένη προσέλευση έγινε αντικείμενο συζήτησης. Ο δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο συμφώνησαν να επιμείνουν στην προσπάθεια προσκαλώντας πόρτα – πόρτα τους εστιάτορες, ώστε να είναι παρόντες στο σεμινάριο της 7ης Φεβρουαρίου.