Πρωτομαγιά στην πλατεία Καπνεργάτη για το ΠΑΜΕ- Μόνο κατάθεση στεφάνων το ΕΥΚ

 Πρωτομαγιά στην πλατεία Καπνεργάτη για το ΠΑΜΕ- Μόνο κατάθεση στεφάνων το ΕΥΚ

Τις επόμενες ημέρες (σήμερα ή αύριο) το ΠΑΜΕ Καβάλας θα ανακοινώσει επίσημα την καθιερωμένη του εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά. Τα συνεχιζόμενα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού δεν φαίνεται να το πτοούν. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καπνεργάτη (στο ομώνυμο άγαλμα) χωρίς να υπάρξει απεργιακή συγκέντρωση. Εναλλακτικό είναι το ενδεχόμενο την Παρασκευή να μην γίνει τίποτα κι όλες οι εκδηλώσεις να μεταφερθούν για το πρώτο Σάββατο μετά τη λήξη των μέτρων.

Το ΠΑΜΕ και στην Καβάλα έδειξε ότι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού. Μικρός αριθμός μελών του έκανε διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο και τα σούπερ μάρκετ. Χθες αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΑΕΔ (στο Περιγιάλι) ήταν ελαφρώς περισσότεροι. Φορούσαν μάσκες, γάντια κι είχαν αποστάσεις μεταξύ τους. Συνομίλησαν με εκπροσώπους της υπηρεσίας, στην οποία έθεσαν ζητήματα επίκαιρα για τις ημέρες που διανύουμε. Διακριτική ήταν στον ίδιο χώρο η παρουσία της αστυνομίας. Το ΠΑΜΕ ζητά την κρίση από τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού να μην τα επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Ζητούν κι άλλα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων.

*Με χθεσινή του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Καβάλας ενημερώνει ότι για την εργατική Πρωτομαγιά θα κάνει μόνο κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Καπνεργάτη. Αυτό θα γίνει την Πρωτομαγιά το πρωί.

Δύο κινητοποιήσεις έκανε χθες το ΠΑΜΕ Καβάλας

Εκτός της γνωστής και προγραμματισμένης κινητοποίησης έξω από τον ΟΑΕΔ, το ΠΑΜΕ έκανε και δεύτερη. Αργότερα χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο. Ζήτησαν μέτρα υπέρ της εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης