• 6 Μαΐου 2024,

Πρώτος ο Δήμος Νέστου έκανε διορθωτικές κινήσεις για την καθαριότητα των σχολείων

 Πρώτος ο Δήμος Νέστου έκανε διορθωτικές κινήσεις για την καθαριότητα των σχολείων

Ο Δήμος Νέστου είναι ο πρώτος Δήμος του Νομού Καβάλας που έκανε διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά την καθαριότητα των σχολείων αρμοδιότητας του και την εργασία σε αυτά των σχολικών καθαριστριών.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη οι καθαρίστριες μερικής απασχόλησης θα εργάζονται 4 ώρες αντί 3. Ταυτόχρονα ο ίδιος Δήμος προσέλαβε 10 επιπλέον καθαρίστριες προκειμένου να καλύψει ανάγκες και κενά. Το σύστημα λειτουργεί με επιτυχία, ισχυρίζονται εκπρόσωποι του ίδιου Δήμου κι έτσι το θέμα της καθαριότητας των σχολείων φέρεται να έχει τακτοποιηθεί οριστικά.

Τα χρήματα που απαιτούνται για τις προαναφερθείσες αλλαγές και επιπλέον προσλήψεις θα είναι χρήματα που θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέστου. Υπολογίζεται ότι θα είναι ποσό μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ το μήνα.

Στην περίπτωση του Δήμου Καβάλας που τόσος ντόρος έγινε, υπάρχει μια σαφή στάση αναμονής. Ετοιμάζεται συνάντηση του Δημάρχου με τις καθαρίστριες που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας αλλά και διορθωτική κίνηση σχετικά με το ωράριο εργασίας των υφιστάμενων καθαριστριών. Η λειτουργία των σχολείων χθες και προχθές απέδειξε, λένε στο Δήμο Καβάλας, ότι π.χ. οι καθαρίστριες δεν χρειάζεται να πηγαίνουν πρώτες στο σχολείο και νωρίς το πρωί.

Κατά συνέπεια εξετάζεται να αλλάξει η ώρα έναρξης της εργασίας τους. Ο Δήμος Καβάλας καταγράφει τις ανάγκες και τα ζητήματα ώστε το αργότερο ως το τέλος του μήνα να δράσει όπως αυτός θα κρίνει σκόπιμο. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τι θα περιλαμβάνει αυτή η επιπλέον ενέργεια κι έτσι όλα τα ενδεχόμενα είναι «ανοιχτά». Υπάρχει τέλος και η άλλη παράμετρος, μιας συνολικής διευθέτησης της κατάστασης με παρέμβαση και του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο οποίο φέρεται να ασκεί πιέσεις η ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης