Πρόβλημα και με το αρσενικό στην ύδρευση των Φιλίππων

 Πρόβλημα και με το αρσενικό στην ύδρευση των Φιλίππων

Μία ακόμη προσπάθεια για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης του χωριού των Φιλίππων ξεκίνησε χθες το πρωί.  Η καινούργια αυτή προσπάθεια έγινε παρουσία του νέου Δημάρχου Θεοδώρου Μουριάδη, ήταν σε συνέχεια της λαϊκής συνέλευσης στο ίδιο χωριό το απόγευμα της Δευτέρας. Το πρόβλημα που είναι πρόβλημα πολλών εβδομάδων και μηνών,  αναφέρεται σε συχνή διακοπή νερού στο χωριό των Φιλίππων. Αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα σπίτια του χωριού να έχουν νερό λίγες ώρες την ημέρα. Το πρόβλημα αφορά το 80% των κατοικιών στο χωριό των Φιλίππων. Όλα αυτά ήταν το θέμα συζήτησης στη λαϊκή συνέλευση τη Δευτέρα το απόγευμα. Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ενώ συμμετείχε και ο Νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος. Ήταν φυσικά κάτοικοι των Φιλίππων.

Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι συχνές διακοπές στην ύδρευση δημιουργούν θέματα και ως προς την ποιότητα του νερού. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή το αρσενικό στο νερό του χωριού των Φιλίππων είναι οριακά κάτω από το όριο! Με λίγα λόγια περιέγραψε το αρσενικό για τους Φιλίππους σημαντικότερο πρόβλημα σε σχέση με αυτό της ύδρευσης του Ζυγού. Την ώρα της συνέλευσης ο νέος δήμαρχος μαζί με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου βρέθηκαν στην δεξαμενή και διαπίστωσαν ότι ήταν άδεια. Κρίθηκε σκόπιμο λοιπόν να γίνουν διάφοροι έλεγχοι και δοκιμές που ξεκίνησαν χθές. Με τα έως τώρα στοιχεία η γεώτρηση που είναι στον κάμπο στέλνει νερό προς τη δεξαμενή. Για άγνωστο λόγο το νερο δεν φτάνει ποτέ στη δεξαμενή. Αν φτάνει, φτάνει λιγότερο απ’  ότι χρειάζεται. Αυτό το γεγονός έχει αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνεχής υδροδότηση των κατοικιών και των καταστημάτων. Η ΔΕΥΑΚ μαζί με τον κύριο Μουριάδη ήταν πάλι στο χωριό χθές αλλά όπως φαίνεται οι δοκιμές πρόκειται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα τη Δευτέρα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τέθηκε το θέμα της ύδρευσης του χωριού των Φιλίππων. Ακούστηκαν δύο διαφορετικές απόψεις, δόθηκαν δύο διαφορετικές απαντήσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χαράλαμπος Κουφατζής είπε ότι με επιμονή και συστηματικές κινήσεις μπορεί να βρεθεί λύση. Η Δήμαρχος αντίθετα παρουσίασε τη δική της άποψη, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης! Σημασία πάντως έχει ότι και πάλι αναδεικνύεται πόσο αναγκαίο είναι να συνδεθεί η ύδρευση όλου του πρώην Δήμου Φιλίππων με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης και ο πρώην Δήμος Φιλίππων να εξυπηρετηθεί από τις πηγές Κεφαλαρίου.

 

Διαβάστε επίσης