Προβλήματα στους δρόμους της Καβάλας με λίγη από Καλοκαιρινή αισιοδοξία

 Προβλήματα στους δρόμους της Καβάλας με λίγη από Καλοκαιρινή αισιοδοξία

Με αφορμή την προχθεσινή Λευκή Νύχτα στην αγορά, μίλησαν στην Πρωινή δύο πρόεδροι.

Του συνεταιρισμού Eurotaxi και του Αστικού ΚΤΕΛ. Ο πρόεδρος του Eurotaxi ήταν ως ένα σημείο αισιόδοξος λόγω μιας πρόωρης και συγκεκριμένης τουριστικής κίνησης. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ήταν προβληματισμένος. Οι δύο άνδρες μεταξύ άλλων δήλωσαν στην Πρωινή τα ακόλουθα:

Γεράσιμος Τερλάκης (πρόεδρος συνεταιρισμού Eurotaxi):

«Περνάμε μέρες – και λόγω της Λευκής Νύχτας- που κι εμείς ελπίζουμε να έχουμε περισσότερη δουλειά. Όντως τελευταία έχει κίνηση η πόλη. Έχει δουλειά. Φέτος φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικά και πιο δύσκολα λόγω των έργων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη.

Τα έργα του φυσικού αερίου τις προηγούμενες μέρες έκαναν μια παύση. Έχουν επικεντρωθεί (ως το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον) μπροστά από τον πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Αυτό που μας προβληματίζει με τα έργα του φυσικού αερίου δεν είναι τόσο η δουλειά που γίνεται και η όχληση που προκύπτει.

Είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Βλέπουμε ότι οι εταιρίες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα μετά τις εργασίες τους, δεν το αποκαθιστούν στο 100%. Δεν το επαναφέρουν όπως ήταν πριν το έργο. Είναι πρόβλημα που οι εργασίες καθυστερούν. Όπως ήδη είπα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ποιοτική αποκατάσταση.

Ο δρόμος θα έχει σαμαράκια και δεν θα έρθει ποτέ στα ίσια του. Αυτό το διάστημα βλέπουμε στην Καβάλα τουρίστες. Υπάρχουν ξένοι άνθρωποι που κυκλοφορούν στην πόλη μας. Από τώρα. Νομίζω ότι είναι νωρίς για την Καβάλα αλλά τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν. Από το Πάσχα και μετά.

Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν και πολλά σχολεία. Μαθητές που έρχονται τις εκδρομές τους. Κι έτσι η πόλη κόσμο. Είναι πολύ ενθαρρυντική η εικόνα που βλέπουμε. Όσο για τη νυχτερινή κίνηση, όχι ακόμη. Ακόμη το παλεύει… Η νυχτερινή κίνηση δεν επανήλθε από τη ζημιά που προκάλεσε ο κορωνοϊός».

Γιάννης Χαλεπιάδης (πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ):

«Τα νεότερα που έχουμε για τα έργα του φυσικού αερίου είναι ότι τη Δευτέρα (σήμερα) ξαναρχίζουν στην οδό Κολοκοτρώνη. Θα παρακολουθούμε και θα ενημερωνόμαστε… Την Παρασκευή (προχθές) υπήρξε διακοπή των δρομολογίων μας πίσω από το Ασημακοπούλου λόγω των αποκαταστάσεων που έγιναν στα έργα φυσικού αερίου.

Σε γενικές γραμμές θέλω να πω ότι ακόμη και σήμερα, όλες αυτές τις ημέρες, ο κόσμος είναι σε μια φάση που του έχουν πάρει τα χρήματα τα… κοινωνικά τιμολόγια. Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στην αγορά με την παραμικρή αφορμή.

Κοιτούν να κάνουν στοχευμένες καθόδους από το σπίτι στην αγορά και θα κάνουν μαζεμένα όλα τους τα ψώνια. Δεν ισχύει αυτό που ξέραμε, να κατεβαίνει ο κόσμος στην αγορά συχνά και με την παραμικρή αφορμή. Δεν έχουμε πολλές μετακινήσεις. Για το δρομολόγιο Καλαμίτσα- Μπάτης, θα δούμε. Πόσο και πως θα κινηθούν οι δύο παραλίες.

Πόσο θα οργανωθούν και πόσο θα δουλέψουν… Έχουμε ακόμη καιρό μπροστά μας για αυτό το θέμα. Τα ακριβά καύσιμα είναι για μας πολύ μεγάλο πλήγμα. Είναι το μεγαλύτερο έξοδο μας. Παρασύρει κι όλα τα υπόλοιπα. Ανταλλακτικά κτλ. Όσο περισσότερο ακριβαίνουν αυτά, τόσο πιο δύσκολα είμαστε εμείς. Θα δούμε…».

Διαβάστε επίσης