• 25 Απριλίου 2024,

Προβολή της Δ.Ε. Ελευθερών στην ΕΤ3- Συνέντευξη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Παγγαίου κ. Ζωής Απαζίδου

 Προβολή της Δ.Ε. Ελευθερών στην ΕΤ3- Συνέντευξη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Παγγαίου κ. Ζωής Απαζίδου

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Παγγαίου κ. Απαζίδου Ζωή (φωτογραφία) μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Αναφέρθηκε τόσο στα καλοκαιρινά γεγονότα όσο και στην επικείμενη προβολή της Δ.Ε. Ελευθερών μέσω της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό ξανά».

Η συνέντευξη

Ερ: Πως συνεργαστήκατε με την κρατική τηλεόραση, προκειμένου να έχει προβολή και η Ν. Πέραμος και η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών μέσα από τη γνωστή εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό, ξανά».

Απ: Έως Δήμος Παγγαίου έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό, ξανά» που μεταδίδεται από την ΕΡΤ3, στη Νέα Πέραμο. Στις 22 Μαΐου θα γίνουν τα γυρίσματα στα οποία θα συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι, κάτοικοι και επαγγελματίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή και όσα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες. Θέλουμε να αναδείξουμε τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Ερ: Ξέρετε πότε θα προβληθεί η εκπομπή;

Απ: Δε μας έχει ενημερώσει η παραγωγή. Από τις 21 Μαΐου έρχεται το συνεργείο και μέχρι τις 25 θα γίνουν τα γυρίσματα. Στις 22 Μαΐου θα γίνουν τα γυρίσματα.

Ερ: Ακριβώς που θα γίνει η γιορτή;

Απ: Η επιλογή μας είναι να γίνει στην πλατεία της Ν. Περάμου.

Ερ: Είναι εύκολο να οργανώσετε αυτό το πράγμα; Δεν πρέπει να ξεχάσετε και κάποιους, προκειμένου να μην γίνουν παρεξηγήσεις. Τι σας ζητάει η παραγωγή της εκπομπής;

Απ: Είναι όντως πολύ δύσκολο γιατί είναι εύκολο να γίνουν παρεξηγήσεις. Μας έχει δώσει ένα πλάνο η εκπομπή με περίπου τα άτομα που θέλει να κάθονται στα τραπέζια. Με το τι θέλουμε  να αναδείξουμε από την περιοχή. Εμείς κάναμε τις προτάσεις μας και με συνεννόηση μαζί τους πάντα, έχουμε καταλήξει.

Ερ: Ο Δήμος Παγγαίου ετοιμάζει Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη.

Απ: Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη και στόχος μας είναι να τονώσουμε όσο μπορούμε την αγορά της πρωτεύουσας του Δήμου Παγγαίου. Φυσικά να διασκεδάσει και ο κόσμος. Κάτι το οποίο το έχει ανάγκη μετά τα δυο προηγούμενα δύσκολα χρόνια που όλοι έχουμε περάσει. Ελπίζουμε να μας τιμήσει ο κόσμος εκείνη τη μέρα. Είδαμε και την επιτυχία που είχε η πρόσφατη Λευκή Νύχτα της Καβάλας. Πιστεύουμε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και στη δική μας Λευκή Νύχτα. Περιμένουμε κόσμο όχι μόνο από το Δήμο Παγγαίου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Θα έχουμε μια μεγάλη συναυλία με το Stavento και διάφορα άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Ερ: Βλέπουμε ότι ενεργοποιούνται και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι σε όλο το Νομό Καβάλας. Φανταζόμαστε ότι και ο Δήμος Παγγαίου από εκδηλώσεις θα είναι γεμάτος.

Απ: Για φέτος το καλοκαίρι έχουμε προγραμματίσει πάρα πολλές εκδηλώσεις. Ό,τι δεν έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια, θα συνεχιστεί και θα γίνει φέτος. Θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Παγγαίου. Ετοιμάζουμε και εκδηλώσεις τον Αύγουστο για την Ανακτορούπολη στη Ν. Πέραμο. Ακόμη ακριβώς δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς γιατί είμαστε στις συζητήσεις.

Ερ: Ποια είναι η αίσθηση σας για τον τουρισμό; Είμαστε στα μέσα Μαΐου, τι καταλαβαίνετε, τι βλέπετε περισσότερο για τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών; Θα έχουμε καλό τουριστικό καλοκαίρι φέτος;

Απ: Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν και για τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών και για τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών. Η κ. Μπενή η οποία είναι η υπεύθυνη για τον τουρισμό στο Δήμο Παγγαίου, θα μπορούσε να σας ενημερώσει πιο αναλυτικά.

Διαβάστε επίσης