Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το παλιό Νοσοκομείο και το Διόνυσο

 Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το παλιό Νοσοκομείο και το Διόνυσο

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την αξιοποίηση των ακινήτων στο παλιό νοσοκομείο αλλά και την αξιοποίηση του ακινήτου του Διονύσου.

Η αφορμή δόθηκε από την ανακοίνωση την προηγούμενη ημέρα του Μακαρίου Λαζαρίδη, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο δεν έχει πλέον καμία αξίωση στο πολυσυζητημένο ακίνητο του παλιού νοσοκομείου.

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημάρχου ήταν μία καλή αφορμή και αφετηρία να σχολιαστούν και άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Σχετικά με την εξέλιξη που παρουσιάζει το θέμα του παλιού νοσοκομείου, ο Θόδωρος Μουριάδης σχολίασε θετικά τη νομική εργασία που έκανε ο δικηγόρος του Δήμου κ. Απόστολος Αγγελάκης.

Σημειώνοντας φυσικά ότι προς την κατεύθυνση τα ακίνητα να περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας υπήρξε και πολιτική βούληση. εννοώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις που μνημονεύει στην ανακοίνωσή του και ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Για την αξιοποίησή του παλιού νοσοκομείου είπε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και υποψήφιοι που έχουν βολιδοσκοπήσει το Δήμο Καβάλας και προτείνουν εκμετάλλευση του ακινήτου προς τον προς την κατεύθυνση  ενός κέντρου αποκατάστασης κτλ.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι φαίνονται να είναι σοβαροί, αξιόπιστοι υποψήφιοι επενδυτές. Όλοι περιμένουν το έλεγχο στατικής επάρκειας του ακινήτου που θα τελειώσει το αργότερο στο τέλος του καλοκαιριού. Στη συνέχεια και με δεδομένα τα αποτελέσματα του ελέγχου, θα δρομολογηθεί διαγωνισμός μέσω του οποίου θα προσκληθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να καταθέσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις.

Για το  ακίνητο του Διονύσου περιέγραψε γραφειοκρατικό πρόβλημα που δεν έχει λυθεί ακόμη! Δηλαδή δεν υπεβλήθη ακόμη το αίτημα που πρέπει να υποβάλει η ΕΤΑΔ ώστε να εγγραφεί το ακίνητο στο κτηματολόγιο. Είναι μία εκκρεμότητα που συντηρείται εδώ και καιρό, με ευθύνη -όπως είπε- της ΕΤΑΔ και την απόφαση που δεν λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο της. Και για το Διόνυσο είπε ο δήμαρχος ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι επενδυτές.

Σχετικά με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να συμφωνήσει με την ΕΤΑΔ για την παραλία της Καλαμίτσας ο κ. Μουριάδης είπε ότι είναι εν αναμονή της απόφασης της Αποκεντρωμένης. Με την οποία θα εγκριθεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.Θυμίζουμε ότι κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη η κ. Ιωσηφίδου.

«Η ΕΤΑΔ μας περιμένει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης. Εννοώντας ότι εφόσον η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη τότε η συζήτηση με την ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην υπογραφή της περιβόητης συμφωνίας. Για τα έργα στην πλατεία Καπνεργάτη δήλωσε ικανοποιημένος με τον τρόπο που εκτελούνται. Εξήγησε ότι αυτή την περίοδο στην περιοχή εργάζεται ο ΔΕΔΔΗΕ. Στη συνέχεια θα γίνουν εργασίες για το φυσικό αέριο όπως επίσης θα εργαστεί και η ΔΕΥΑΚ. «Υπάρχει όχληση και το καταλαβαίνω» σημείωσε ο κ. Μουριάδης.

Το πάρκινγκ της πλατείας Καπνεργάτη θα επαναλειτουργήσει τις επόμενες ημέρες αλλά μόνο το μεγάλο του τμήμα. Για το μικρότερο που είναι και πιο κοντά στο Δημαρχείο, θα χρειαστεί κι άλλη υπομονή. Για τα έργα του φυσικού αερίου ο κ. Μουριάδης επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν αρχαία μπροστά από το Ασημακοπούλου. Όμως –σχολίασε- το έργο στην περιοχή δεν μπορεί να σταματήσει. Για τη διακοπή εργασιών στην οδό Κολοκοτρώνη αναφέρθηκε σε πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ του υπεργολάβου και των εργατών του. Για το οποίο δεν διατύπωσε εκτίμηση ή πρόβλεψη πότε και αν θα λυθεί.

Διαβάστε επίσης