Ψάχνει το περιστατικό της ενοχλητικής μυρωδιάς η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

 Ψάχνει το περιστατικό της ενοχλητικής μυρωδιάς η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής, σε συνέχεια του ενοχλητικού περιστατικού το απόγευμα της Τρίτης. Της μυρωδιάς που κινητοποίησε και ανησύχησε τους καβαλιώτες.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας διενεργεί ελέγχους για να βρει τι έγινε. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε όντως θέμα, ένα γενικευμένο όπως το περιέγραψε πρόβλημα που πάντως διήρκησε λίγη ώρα.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι η υπηρεσία ελέγχει τις συνήθεις πηγές εννοώντας τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια. Όπως αφήνει να εννοηθεί εκεί δεν βρέθηκε κάτι από τον έλεγχο.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κι άλλες πηγές. Στους σταθμούς που μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση δεν φάνηκε κάτι καταγεγραμμένο»  κατέληξε ο κύριος Μαρκόπουλος.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύτηκαν δηλώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης Νίκου Γκίκα.

Σύμφωνα με τις οποίες η μυρωδιά την περασμένη Τρίτη οφείλονταν σε εργασίες που έγιναν στα πετρέλαια. Η Πρωινή απευθύνθηκε εκ νέου στον κ. Γκίκα ζητώντας του να επαναλάβει το συμπέρασμα και την πληροφορία.

Προς γενική έκπληξη είπε ότι δεν είναι σίγουρος ότι τελικά η ενοχλητική μυρωδιά προέρχονταν από τα Πετρέλαια.

Διαβάστε επίσης