Ψηλά ο πήχης στο Γ.Ν. Κ. – Αναλυτικός απολογισμός από τον διοικητή Τάσο Καρασαββόγλου

 Ψηλά ο πήχης στο Γ.Ν. Κ. – Αναλυτικός απολογισμός από τον διοικητή Τάσο Καρασαββόγλου

Σε μια ευχάριστα διαφορετική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα στο Νοσοκομείο, μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο (τόσο πολύ ίσως δεν είχε ακόμη και στα εγκαίνια του κτιρίου) ο διοικητής του ιδρύματος κ. Τάσος Καρασαββόγλου έκανε τον απολογισμό του. Ταυτόχρονα έθεσε και τους στόχους για τη νέα χρονιά. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Παρόντες ήταν οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης, η δήμαρχος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και απλοί πολίτες.

Αμέσως ο κ. Καρασαββόγλου άρχισε να παραθέτει στοιχεία, προκειμένου να δείξει ότι η κατάσταση στο Ε.Σ.Υ. στο Νομό μας βελτιώνεται. Ταυτόχρονα ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει. Αρχικά ο κ. Καρασαββόγλου τόνισε: «Θέλουμε να υπάρξει ενεργός διάλογος με την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε- μέσω της διαδικασίας- καλύτεροι. Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε και τους 4 στόχους που έθεσε το υπουργείο». Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας το 2017 διατέθηκε ποσό 1,3 εκ ευρώ για την παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστους. Το ίδρυμα, όπως είπε, ήταν κοντά στους πρόσφυγες. Από οικονομικής πλευράς το 2017 τέλειωσε με το μικρότερο χρέος (ανεξόφλητο ποσό) των τελευταίων ετών, 2,7 εκ ευρώ. Σο τέλος του 2015 το Νοσοκομείο χρωστούσε 12,3 εκ ευρώ.

«Πριν το 2015 το Νοσοκομείο έπαιρνε φραγκοδίφραγκα από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει αδρά. Αυτές οι πληρωμές μας βοηθούν» είπε ο κ. Καρασαββόγλου. Παρουσίασε στοιχεία σημαντικής όπως είπε αύξησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών. Για το 2018 στοχεύει σε πρόσληψη 3 γιατρών για τη Μ.Ε.Θ. , 4 για το Τ.Ε.Π. και 4 για τα εξωτερικά ιατρεία.

Ο κ. Καρασαββόγλου παρουσίασε το πρόγραμμα αγοράς νέου εξοπλισμού μέσω του ΕΠΣΑ, το οποίο έχει προϋπολογισμό 4 εκ ευρώ και προβλέπει αγορά 20 μηχανημάτων. Ακόμη 600.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση μέσω προγράμματος Ίντερεκ. «Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ αγοράστηκαν νέα μηχανήματα αξίας 400

Διαβάστε επίσης