• 26 Απριλίου 2024,

“Η προσφυγή μου γίνεται δεκτή από την Αποκεντρωμένη”

 “Η προσφυγή μου γίνεται δεκτή από την Αποκεντρωμένη”

Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης, με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή μου και ακυρώνεται η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σχετικά με την εκμίσθωση της ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας, αποτελεί μία ακόμη προσωπική, πολιτική και νομική δικαίωση μου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας που εμφανίζεται σήμερα κύριος της «Ακτής Καλαμίτσας» να αποδέχεται την παραχώρηση στο Δήμο Καβάλας της «Ακτής Καλαμίτσας». Eπομένως μέχρι τελεσιδικίας της δικαστικής αμφισβήτησης της ΕΤΑΔ επί της κυριότητας του Δήμου, σε καμία παραχώρηση προς οποιονδήποτε δεν μπορεί  να προχωρήσει αυτή.

Από τα τέλη του 2014 ,οπότε ανέλαβα την διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μέχρι και σήμερα , έχω δώσει προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών, πολιτικές και νομικές μάχες απέναντι σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες κολοσσούς (ΟΛΚ-ΤΑΙΠΕΔ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΤΑΠ) και έχουμε δικαιωθεί σε όλες.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Μουριάδη, του είχα θέσει, άνευ οποιουδήποτε ανταλλάγματος, στην διάθεση του τις νομικές μου υπηρεσίες, ιδιαιτέρως στο θέμα της νομιμοποίησης των λιμενίσκων του δήμου και στο θέμα της ακτής Καλαμίτσας.

Δυστυχώς ο κ. Μουριάδης επέλεξε σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου (βλ. ΤΑΠ, ΕΤΑΔ), την οδό της άτακτης υποχώρησης και του επαχθούς συμβιβασμού. Η σημερινή μου δικαίωση αποτρέπει έναν τέτοιο επαχθή συμβιβασμό, διατηρώντας ελεύθερη την ακτή σε όλους. Ελπίζω μετά από την εξέλιξη αυτή, να κατάλαβε ο κ. Μουριάδης ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταθέσω τα όπλα απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα συμφέροντα των δημοτών.

Καλώ για τελευταία φορά την διοίκηση του δήμου, να εισάγει το θέμα της ακτής της Καλαμίτσας στο δημοτικό συμβούλιο για την λήψη απόφασης αξιοποίησης της ακτής προς όφελος των δημοτών και της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

Αν δεν το πράξει εκείνος, θα το πράξουμε εμείς σε ενάμιση χρόνο, ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Αναστασία Ιωσηφίδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης