“Λυπούμαστε για την επιλογή του συγκεκριμένου ομιλητή” , επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

 “Λυπούμαστε για την επιλογή του συγκεκριμένου ομιλητή” , επιστολή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Επιστολή της Πρωτοβουλίας Γονέων  και Εκπαιδευτικών Καβάλας

Προς  τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο,

ΚΑΒΑΛΑ 6-3-2023    Σεβασμιώτατε την Ευχή Σας,

Η  Μητρόπολη Φιλίππων,  επί των ημερών του Μακαριστού προκατόχου Σας κυρoύ   Προκοπίου Τσακουμάκα, είχε επί 43  έτη αναπτύξει ιδιαίτερους ιεραποστολικούς δεσμούς στην Αφρική και ειδικά στην χώρα της Ουγκάντα. Για αυτό τον λόγο όλες οι εκδηλώσεις για την εξωτερική ιεραποστολή  προκαλούν στους Καβαλιώτες ιδιαίτερη   χαρά . Την Κυριακή πληροφορηθήκαμε στους ιερούς ναούς πως στα πλαίσια της Εβδομάδας της Εξωτερικής Ιεραποστολής θα έχετε στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας μία  εκδήλωση με ομιλητή το καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Πέτρο Παναγιωτόπουλο . Χαιρόμαστε για την εκδήλωση για την Εξωτερική Ιεραποστολή  γιατί θέλουμε να μάθουμε για την πορείας της Ορθοδοξίας στην Αφρική . Λυπούμαστε όμως για την επιλογή του συγκεκριμένου ομιλητή .  Δεν γνωρίζετε ότι ο κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στις 21-1-2023 σε ΟικουμενιστικήΣυμπροσευχή μαζί με άλλους καθηγητές  Θεολόγους σε Παπική Εκκλησία στην Θεσσαλονίκη, γεγονός που λύπησε και σκανδάλισε τους πιστούς;  Με οικουμενιστικέςσυμπροσευχές θα μεταφέρουμε την Ορθόδοξη Πίστη και την διδασκαλία των πατέρων της Εκκλησίας μας στην ΑΦΡΙΚΗ;  Όλοι αυτοί που συμπροσευχήθηκανμέσα σε Παπική Εκκλησία με παπικούς κληρικούς και πιστούς δεν γνωρίζουν ότι ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ είναι ΑΙΡΕΣΗ;

Επειδή οδηγοί όλων των Χριστιανών είναι οι Άγιοι, Σας ρωτούμε:υπήρχε περίπτωση  σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας μας όπως , ο Άγιος Παϊσιος , ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, ο Άγιος Πορφύριος  που πολλοί τους γνώρισαν ή ο Άγιος Νεκτάριος του οποίου πολλοί διάβασαν τα βιβλία του να προέτρεπαν τον κόσμο να ακούσει ομιλητές που αντί να προσεύχονται ορθόδοξα στον Τριαδικό και Μόνο Αληθινό Θεό , προσεύχονται σε  Παπικές Εκκλησίες; Τι σημασία έχουν οι τίτλοι και οι γνώσεις; Στα χρόνια που οι Έλληνες μορφώθηκαν πιο πολύ, ο  Χριστός επέτρεψε να  αγιοκαταταχτούν άνθρωποι  Αγράμματοι κοσμικά χωρίς πτυχία , μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες που όμως είχαν Ορθόδοξο Φρόνημα, είχαν Ορθόδοξη Βιοτή  και με την προσευχή, την διδασκαλία και τα θαύματά τους κήρυξαν και κηρύττουν την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο.  

Σας ζητούμε να απομακρύνεται αυτόν τον Ομιλητή λόγω της ΟικουμενιστικήςΣυμπροσευχής και να καλέσετε κάποιον άλλο ομιλητή για να αποφευχθεί η Λύπη του  Τριαδικού και Μόνου Αληθινού Θεού μας και να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.

Με έμπονη Αγάπη —Πρωτοβουλία Γονέων και Εκπαιδευτικών Καβάλας

Διαβάστε επίσης