• 3 Μαΐου 2024,

Ράγισαν καρδιές στο «Ανθή Καραγιάννη» (φωτογραφίες)

 Ράγισαν καρδιές στο «Ανθή Καραγιάννη» (φωτογραφίες)

Πολλά χειροκροτήματα και κλίμα έντονης συγκίνησης στην εκδήλωση των Παλαιμάχων του ΑΟΚ, όπου αποδόθηκε φόρος τιμής σε ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή έχοντας μεγάλη προσφορά στην ομάδα.

Οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ και του ΠΑΟΚ στη συνέχεια αγωνίστηκαν μεταξύ τους, με νικητές τους δεύτερους με 5-4. Ο Κώστας Άγγος πέτυχε και τα 4 τέρματα των γηπεδούχων.

Οι άνθρωποι που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

1) Δημήτρης Παρίδης: Ένας από τους μεγαλύτερους πλάγιους επιθετικούς που πέρασαν από τα Ελληνικά γήπεδα. Το ξεκίνημα στην ΑΕΚ Καβάλας, στον ΑΟΚ τα πρώτα χρόνια της Ένωσης και η καθιέρωση στο μεγάλο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του `70 και στην Εθνική ομάδα.

2) Δήμος Φιλιππίδης: Από το Μακεδονικό Γέφυρας στον ΑΟΚ, όπου τον τίμησε σαν ποδοσφαιριστής, σαν προπονητής, σαν παράγοντας. Ο Δήμος άφησε τη σφραγίδα του σαν προπονητής και σε τοπικές ομάδες όπως ο ΜΑ Ορφανίου και ο Ηρακλής Καβάλας. Επίσης διετέλεσε και προπονητής στις μεικτές της ΕΠΣΚ.

3) Παναγιώτης Μασμανίδης: Παιδί του Ηρακλή Καβάλας. Αγωνίστηκε με τον ΑΟΚ στην Α` Εθνική ενώ μεταγράφηκε και στον σπουδαίο τότε Εθνικό Πειραιώς της δεκαετίας του `70. Ήταν πολλά χρόνια μπροστά αφού πολλές φορές έπαιζε μακριά από την εστία του σα λίμπερο, κάτι που κάνουν τώρα οι σύγχρονοι τερματοφύλακες.

4) Τάσος Ασλανίδης: Μεγάλο ταλέντο. Παιδί της ΑΕΚ Καβάλας. Από τον ΑΟΚ μεταγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, τη δεκαετία του `60.Έφτασε να παίξει ποδόσφαιρο, μέχρι την Αμερική. Σε τοπικό επίπεδο είχε αγωνιστεί στο ΜΑ Ορφανίου. Αυθόρμητος και πολύ αγαπητός στον κόσμο.

5) Γιάννης Γκαρανάτσιος: Ξεκίνησε στον Ηρακλή Καβάλας. Έζησε την πρώτη άνοδο του ΑΟΚ από τη Β` Εθνική στην Α`. Αγωνίστηκε και στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Σεμνός, ταπεινός σε όλη του τη ζωή. Προπονητής και σε τοπικές ομάδες όπως ο Ορφέας και ο Βρασίδας ΝΠ.

6) Αλέξης Μπαρμπαλέξης: Ξεκίνησε στο ΜΑ Φιλίππων. Η καταγωγή του από την Πέρνη. Στον ΑΟΚ ήταν στην ομάδα της ανόδου από τη Β` στην Α` Εθνική. Αγωνίστηκε την περίοδο 1969-1970 στην Α` Εθνική με τον ΑΟΚ. Πολύ γρήγορος παίκτης για την εποχή του. Αγωνίστηκε και στο Νέστο Χρυσούπολης.

7) Σεραφείμ Μπλέκος: Εβρίτης τα πρώτα του βήματα στη Δόξα Αλεξανδρούπολης, ήρθε στην Καβάλα από τον Άρη Θεσσαλονίκης αρχικά στο ΜΑ Φιλίππων. Στέριωσε και έζησε μεγάλες στιγμές στον ΑΟΚ από τη Β` έως και την Α` Εθνική. Διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, σπουδαίος άνθρωπος.

8) Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ο θρυλικός ρετσίνας του ΑΟΚ. Αρχικά έπαιξε στην ΑΕΚ Καβάλας. Παίκτης με μεγάλη ψυχή και ειδικούς ρόλους στην Α` Εθνική. Διετέλεσε και προπονητής σε ερασιτεχνικά σωματεία. Ο ορισμός του λαϊκού ανθρώπου.

9) Παναγιώτης Λεμονίδης: Ήρθε στον ΑΟΚ από την πόλη, στα μέσα της δεκαετίας του `70. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Παράλληλα σωστός επαγγελματίας για πολλά χρόνια στην αγορά της Καβάλας. Κύριος με όλη τη σημασία της λέξεως. Αγωνίστηκε και στον Ορφέα Ελευθερούπολης.

10) Γιώργος Τάτσης: Ήρθε στην Καβάλα από τον ΠΑΟΚ μαζί με το Χαραλαμπίδη και το  Μαχαιρίδη στο πλαίσιο της μεταγραφής του Παρίδη στο δικέφαλο του Βορρά. Συνδύασε το όνομα του με την πρώτη άνοδο του ΑΟΚ στην Α` Εθνική. Μέλος και της σπουδαίας ομάδας του `70 στην Α` Εθνική. Διετέλεσε και προπονητής του ΑΟΚ ενώ εργάστηκε ακόμη ως προπονητής στο Βύρωνα και στον Ορφέα Ελευθερούπολης.

11) Σάββας Χατζηιωάννου: Στον ΑΟΚ ήρθε από τον Άρη Ζυγού. Από τον ΑΟΚ έκανε το μεγάλο ταξίδι για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου αγωνίστηκε στον Ελληνοαμερικάνικο Νέας Υόρκης. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε για πρώτη φορά το 1970 ενώ το καλοκαίρι του 1972 κατέκτησε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου. Απεβίωσε στις 11 Νοεμβρίου του 2009 στη Θεσσαλονίκη μετά από ανίατη ασθένεια.

12) Απόστολος Χατζησάββας: Έζησε όλα τα πέτρινα χρόνια του ΑΟΚ ως φροντιστής, μέχρι η ομάδα να φτάσει στη Σουπερ Λιγκ. Δεν έφευγε από το γήπεδο. Ήταν το σπίτι του. Ο Τόλης έφυγε άδοξα από κοντά μας, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό για τον ΑΟΚ.

13) Βασίλης Βασιλειάδης: Από τους ανθρώπους που πρόσφεραν αθόρυβα στον ΑΟΚ. Ο Βασίλης ήταν από τραυματιοφόρος μέχρι φροντιστής. Μεγάλη ψυχή, κύριος, έδωσε τα πάντα για τον ΑΟΚ.

14) Τάσος Μεταξάς: Ο Τάσος που πήγαινε παντού. Σε όποιο γήπεδο να πήγαινες όπου έπαιζε εκτός έδρας ο ΑΟΚ, θα έβλεπες πρώτα τον Τάσο. Παράγοντας στον Ερασιτέχνη ΑΟΚ. Μεγάλος φίλαθλος. Πάντα κοντά στην ομάδα.

15) Βασίλης Χατζηραφαηλίδης: Από τα ιδρυτικά μέλη της ΛΦΚ. Χαμογελαστός, φιλότιμος, συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του ΑΟΚ και φυσικά της Λέσχης. Θα ήταν σίγουρα πολύ περήφανος τώρα βλέποντας τη κόρη του να ξεχωρίζει στον κλασσικό αθλητισμό και να συγκαταλέγεται στα μεγάλα ταλέντα.

Διαβάστε επίσης