• 28 Μαρτίου 2024,

Ράλλυ: Υψηλοί στόχοι (και) το 2023 για τον Χρήστο Ρουσόπουλο (φωτογραφίες)

 Ράλλυ: Υψηλοί στόχοι (και) το 2023 για τον Χρήστο Ρουσόπουλο (φωτογραφίες)

Στη συνέχεια των δυο επιτυχιών που πέτυχε στους ιταλικούς αγώνες ο νεαρός αθλητής για το 2022, στρέφει τα πλάνα του στην Ιταλία και για το 2023.

Συγκεκριμένα η αγωνιστική σεζόν πλησιάζει σιγά σιγά για τον νεαρό Έλληνα αθλητή Χρήστο Ρουσόπουλο από την Ελευθερούπολη Καβάλας. Μάλιστα έχει βάλει στα σχέδια του 5 αγώνες για το 2023 από τους οποίους 2 θα πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής.

Είναι το Rally Dolomiti Brenta και το Rally Adriatico πριν την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ για τους άλλους 3 (Rally Acropolis, Rally Cittadi Bassano, Rally di Schio) θα χρειαστεί να εξασφαλίσει στήριξη χορηγιών για να τους πραγματοποιήσει, οι οποίοι διεξάγονται μετά την περίοδο του καλοκαιριού.

Σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα του αθλητή ο πρώτος αγώνας ξεκινάει τέλη Απριλίου στο ασφάλτινο Rally Dolomiti Brenta όπου διεξάγεται στο Andalo της Ιταλίας. Ακολουθεί το Rally Adriatico τέλη Μαΐου του γνωστού ιταλικού πρωταθλήματος CIRT που αποτελεί έναν απαιτητικό χωμάτινο αγώνα.

Στην συνέχεια στο πλάνο του αθλητή ακολουθεί το Rally Acropolis που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, το Rally Cittadi Bassano τον Οκτώβριο του ασφάλτινου πρωταθλήματος CIRA και τέλος το Rally di Schio τον Νοέμβριο του διεθνούς πρωταθλήματος IRC όπου έκανε και το ντεμπούτο του το 2022!

Βλέψεις υπάρχουν ακόμα και για το μακρινό 2024 με πρώτο στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior WRC under 30 και ενναλακτικά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ERC η το κορυφαίο πλήρες ιταλικό πρωτάθλημα CIAR!

Σημαντικό κριτήριο για την αγωνιστική πορεία του 26αχρονου νεαρού οδηγού θα αποτελέσει η εξασφάλιση και η στήριξη χορηγιών ώστε να πραγματοποιήσει όλους τους αγώνες για το 2023 αλλά και για το μακρινό 2024 με απώτερο στόχο για ένα λαμπρό μέλλον!

Σε υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο του νεαρού αθλητή θα βρίσκεται φυσικά ο δάσκαλος του Λάμπης Κουρτέσης της Rallyschool.gr σε συνεργασία με την ιταλική ομάδα της Pr2Sport! Στο δεξί μπάκετ του Χρήστου αυτή την φορά θα βρίσκεται ο συνοδηγός Λάμπρος Ζωγράφος.

Το αυτοκίνητο και πάλι το Peugeot 208 Rally4 της ιταλικής ομάδας Pr2Sport καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία Rally4 είχε εντυπωσιάσει κάθε φορά με τις υπερβολικά πολλές συμμετοχές ανά αγώνα πλησιάζοντας την πιο γνωστήκατηγορίαRally2 για το 2022 στα ιταλικά εδάφη!

Ο νεαρός Χρήστος Ρουσόπουλος έχει μέλλον μπροστά του και του ευχόμαστε καλή τύχη και καλή πορεία καθώς από το ξεκίνημα του φάνηκε το ταλέντο του το οποίο απέδειξε στο χώμα και στην άσφαλτο σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης