• 3 Ιουλίου 2022,

Ρε δεν γλιτώνουμε με τίποτα …

 Ρε δεν γλιτώνουμε με τίποτα …

Έτσι όπως φαίνεται ότι εξελίσσονται τα πράγματα με τις πανδημίες δεν θα προλαβαίνουμε με τα εμβόλια.

Πριν καλά – καλά αφήσουμε πίσω μας την πανδημία του Covid – 19 μία άλλη φαίνεται ότι μας χτυπά την πόρτα και είναι αυτή της ευλογιάς των Πιθήκων που έχει τραβήξει την προσοχή του ΠΟΥ.

Η ευλογιά των πιθήκων, μολυσματική ασθένεια που συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.

Πάντως η επιστημονική κοινότητα έχει έτοιμα τα εμβόλια και για αυτή την ασθένεια και είναι πανέτοιμη να τα χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί , που θα χρειαστεί.

Το πότε δεν γνωρίζουμε.

Ανησυχία και στην Ελλάδα για το ύποπτο κρούσμα από πιθανή μόλυνση από ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν 29χρονο Βρετανό τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, που είναι ασυμπτωτική, εισήχθησαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν» προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

 

Κάτσαμε να δούμε προχθές τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας και πόνεσαν τα μάτια μας.

Ένας τελικός άκρως Ελληνικός ( για να μην ξεχνιόμαστε) με πάρα πολλές διακοπές που δεν αφήσανε τις ομάδες να πιάσουν ρυθμό.

Αφήστε που σε οποιαδήποτε άλλη προηγμένη χώρα αυτός ο τελικός θα είχε διακοπεί οριστικά.

Η κοτρώνα που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα σε παίκτη του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να σκοτώσει αν έβρισκε σε κεφάλι και όχι σε χέρι.

Στην Ελλάδα αυτό το γεγονός απλά οδήγησε σε μία προσωρινή διακοπή του αγώνα που συνεχίστηκε σα να μην έγινε ποτέ αυτό το περιστατικό.

Δυστυχώς αυτά τα παιχνίδια μας θυμίζουν πόσο πίσω είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πόσο ανώριμοι και επικίνδυνοι είναι οι οπαδοί των ομάδων.

Στην Ελλάδα ο φανατικός οπαδισμός έχει εξαφανίσει τον φίλαθλο από τα Ελληνική γήπεδα.

Είναι άκρως ανησυχητικό ότι ενώ περνάνε τα χρόνια η κατάσταση αντί να καλυτερεύει όλο και χειροτερεύει.

Η πολιτεία θυμάται να πάρει μέτρα μετά από κάποιο τραγικό περιστατικό τα οποία μετά από μερικούς μήνες ξεχνάει και η ίδια και επιστρέφουμε στο σημείο 0.

Μία φωτογραφία από τις κερκίδες στο ΟΑΚΑ λίγες ώρες μετά το τέλος του τελικού κυπέλου είναι η καλύτερη απόδειξη αυτών που λέμε.

 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι πιο ζεστές ημέρες αυτής της εβδομάδας για την Καβάλα θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή όπου η θερμοκρασία θα χαϊδέψει τους 30 βαθμούς.

Τα μεταξωτά χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα φυσάει.

 

Ο Άλμπερτ Μπουρλά φάνηκε αισιόδοξος για την θεραπεία του καρκίνου, λέγοντας ότι θα δούμε αρκετές βελτιώσεις τα επόμενα χρόνια

Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αναγόρευσή του ως Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ είπε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο για τη βελτίωση των θεραπειών της επάρατης νόσου.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης